FOTO by PR

Promo

Ljetni hit – retro sunčane naočale!

admin 23. lipnja 2022.

Retro sunčane naočale nemaju samo nostalgičnu vrijednost, već su i jedinstven proizvod koji vašem stilu dodaje elegantnu notu

I vi mislite da je retro uvijek in? Modni dodaci inspirirani modom iz proteklih razdoblja imaju značajnu vrijednost i uvelike su prisutni i u svježim modnim trendovima. Sunčane naočale postale su modni dodatak kada su ih naše omiljene modne ikone i filmske zvijezde počele nositi u javnosti. Retro sunčane naočale nemaju samo nostalgičnu vrijednost, već su i jedinstven proizvod koji vašem stilu dodaje elegantnu notu.

3 razloga zašto ljudi kupuju retro sunčane naočale

Kada su sunčane naočale postale popularne tijekom proteklih desetljeća, modne marke su pronašle način da plasiraju svoje proizvode udruživanjem sa slavnim osobama. Kada su slavne osobe nosile brendirane sunčane naočale, one su brzo postale pokazatelj društvenog statusa, a to su ostale i danas. Drugi je zalog zasigurno njihova jedinstvenost. Naime, svaka modna marka koja proizvodi sunčane naočale iza sebe ima priču koja njene proizvode čini jedinstvenima.

Tako pamtimo legendarnu suradnju modne marke Carrera i zrakoplovnog velikana Boeinga čiji su rezultat tijekom 80-ih postale naočale visokih performansi koje su ih štitile od blještavog sunca na nebu tijekom njihovih misija. Ray-Ban je poznat po linijama Aviator i Wayfarer sa šarenim lećama. Neke omiljene sunčane naočale Carrera izrađene su po mjeri za filmove i slavne osobe poput Kim Kardashian i Brada Pitta, a sada su dostupne na istaknutim policama trgovina koje prodaju retro sunčane naočale. Svaki proizvod koji je izdržao test vremena, dolazi sa svojom posebnom pričom što ga čini jedinstvenim.

Vjerovali ili ne, retro sunčane naočale novi su ekološki heroj koji spašava svijet od nepotrebnih ugljičnih otisaka i toksičnog otpada koji proizvodi brza moda. Vraćanje retro proizvodima zaustavlja proizvodnju barem nekoliko novih modnih artikala koji se rade svake godine kako bi već sljedeće minute izašli iz mode.

Glavni trendovi među retro sunčanim naočalama

U 70-im i 80-im godinama okviri naočala bili su debeli, veliki i odvažnih oblika. Tada nisu bili ništa posebno, a danas pridaju poseban funky dašak vašem stilu. Još jedan šareni trend su i ogromni retro okrugli okviri, pogotovo u kombinaciji s duginim bojama. Okviri od kornjačevine također izgledaju sjajno, a ako se odlučite za njih, svakako nabavite odvažnu i snažnu boju kao što je jarko crvena ili tirkizna.

Postoji jedan ključni trenutak koji je katapultirao prevelike sunčane naočale u pop kulturu. To je kultni nastup Audrey Hepburn u Doručku kod Tiffanyja s njezinim renomiranim prevelikim okvirima. Ovaj stil okvira nastavio se i u 70-ima sa slavnim osobama poput Eltona Johna koji su nosili velike Aviator naočale čak i na pozornici što je prevelike sunčane naočale uključilo u predmete koji su postali ključni dio pop kulture tijekom 60-ih i 70-ih.

Koji vas je god trend osvojio, u trgovinama CCC ćete naći retro sunčane naočale po svom izboru. Osim toga, kupovina je moguća u trgovinama i online što vam daje sve mogućnosti za bezbrižno razgledavanje i kupnju. Na vama je samo da osmislite što blistavije modne kombinacije obogaćene retro sunčanim naočalama.