FOTO by Instagram @mikutas / @collagevintage / @sincerelyjules

Ljepota

Ljetne frizure koje ćemo nositi po najvećim vrućinama!

Viktoria Mikulić 17. svibnja 2022.

Podignuta kosa ključ je uspjeha u vućim ljetnim danima!

Ako mislite da ljeti ne možete izgledati božanstveno, varate se. Bez obzira na visoke temperature, postoje frizure koje će vas učiniti besprijekornima i tijekom nesnosnih ljetnih vrućina.

U nastavku donosimo prijedlog za opuštene hair stylinge u vrućim ljetnim danima koje možete imitirati bez glačala za ravnanje, uvijača i slično. Ne samo da ćete tako uštedjeti vrijeme, već i zaštititi svoju kosu.

KLASIČNA PLETENICA

Klasična pletenica jedan je od naših omiljenih odabira za užarene ljetne dane. Prvo, zato što jednostavno izgleda super elegantno. Drugo, zato što vam istodobno pruža stylish i opušten izgled u svako doba dana.

KLASIČNA PUNĐA

Punđa je bezvremenski hit među ljetnim frizurama – uostalom, drži vrat hladnim i brzo je možete složiti: zavežite visoki rep, lagano zarolajte pramen kose, uvijte ga, učvrstite ukosnicama i gotovi ste. Savjet: Ako kosu prethodno malo navlažite, dobit ćete sjajne valove kada se punđa ponovno raspetlja. 

KONJSKI REP

Zašto toliko volimo konjski rep? Ne samo da je ovo najpraktičnija frizura gotova u tren oka, već se može i stilizirati na različite načine. Ljeti može biti malo razigranija.

Varijacija na klasični konjski rep je “bubble tail”. Ovisno o duljini, rep kose dijeli se na različiti broj “mjehurića”, od kojih je svaki odvojen gumicom za kosu. Kako bi pojedini dijelovi kose izgledali posebno voluminozni, lagano se rastavljaju.

RIBLJA KOST

Riblja kost francuska je frizura s pletenicama. Riječ je o pletenici u tri niti koja uključuje tri dijela kose, a koji su upleteni od tjemena do zatiljka. Ako se isprepliću samo bočni prednji dijelovi, cjelokupni izgled je više boemski i ležerniji. Istodobno, dosadni pramenovi se tjeraju s lica. Savršeno za sljedeći godišnji odmor.

Omiljena frizura blogerica: pola punđe

Pola punđe je jedna od najležernijih frizura. Jednostavno skupite gornju kosu u opuštenu punđu i učvrstite gumicom za kosu.

Savršeno za ljeto: trostruka punđa

Sve dobre stvari dolaze u troje! Za fancy trio punđu, kosa je podijeljena u tri vodoravna dijela, od kojih je svaki povezan u punđu od vrha do dna. Za neuredan učinak, izvucite pojedine pramenove kose iz strukture i lagano ih olabavite.

Ljetna frizura: bob rep

Bob i lob (dugi bob) ovog ljeta vežu se u niski rep. Pojedini dijelovi su još uvijek prekratki da bi se povezivali? Nema problema, labavi naglasci čine izgled tako posebnim.

Svečana i trendi ljetna frizura s pletenicama: pleteni vijenac

Za romantičan ulazak na sljedeću vrtnu zabavu ili ljetno vjenčanje počnite s običnom pletenicom. Zatim omotajte pletenicu oko glave i pričvrstite kraj na stražnjoj strani glave. Pažnja: nažalost radi samo s dugom kosom!