FOTO by Saša Kopčok

Dom

Ljetna druženja su još zabavnija uz Limonce

admin 10. srpnja 2024.

Napravljen od najsočnijih sicilijanskih limuna, omiljeni Limonce nezaobilazno je piće svake ljetne zabave

Jedva smo dočekali ljeto i svu zabavu koje ovo godišnje doba nosi sa sobom. Dugi dani i vruće noći savršen su recept za odlične zabave na plaži ili bazenu, a ako u priču uklopimo dobru muziku, super društvo i fina pića onda je odličan party zagarantiran.

Iako svatko ima svoje omiljeno piće mi smo tu da vam proširimo obzore i predstavimo jedno osvježavajuće i ukusno piće u dvije kombinacije koje ćete zavoljeti. Ako ste ljubitelji limuna i citrusnih nota onda ćete objeručke prihvatiti prijedlog i u svoje zabave uklopiti ovoljetni favorit –  Limonce!

Iako postoje brojni recepti kako pripremiti homemade verziju ovog pića, mi ćemo se prepustiti tradicionalnoj recepturi. Najsočniji sicilijanski limuni, bez konzervansa i dodatnih bojila te s preko 35 godina iskustva proizvodnje.

Limoncè je najomiljeniji limoncello na svijetu, a mi vam donosimo nekoliko načina na koji ga možete uklopiti u vaše ljetne zabave.

Limoncè – najomiljeniji limoncello na svijetu

Kao što smo rekli, limoncello možete napraviti i sami, ali njegova priprema traje od nekoliko dana do nekoliko tjedana, ovisno koliko dugo odlučite ostaviti kore limuna u votki.

Jednostavnije i praktičnije je posegnuti za gotovim limoncellom, a kada je riječ o kvaliteti limuna, načinu pripreme i finalnom okusu, Limoncè je najbolji izbor. 

Nastao zahvaljujući pažljivom odabiru najboljih sicilijanskih limuna, Limoncè je 100% prirodan, bez bojila ili umjetnih aroma i savršen je odabir za sve ljubitelje citrusa.

Predstavlja tradicionalno talijansko piće kojeg konzumiraju kao digestiv nakon večere, ali i kao nezaobilazan sastojak ljetnih koktela.

U nastavku vam donosimo dvije varijante pripreme ovog sočnog osvježavajućeg pića, a na vama je da odaberete vama najbolju i uživate u najboljem ljetnom okusu.

Pripremite svoj omiljeni ljetni koktel

Limoncè Spritz

Za pripremu ove varijante trebat će vam Limoncè, prosecco, mineralna voda, led i limun. Krenite tako da u čašu stavite puno kockica leda, dodate Limoncè i pjenušac te dodajete nekoliko kapi cijeđenog limuna. 

Kao dekoraciju možete koristiti koru limuna, a nećete pogriješiti i ako na vrh dodate listiće svježeg bosiljka. Osim dekorativnog štiha dobit ćete i jednu blagu mirisnu aromu koja će se lijepo uklopiti u vaše piće.

Limoncè Tonic

I dok nam prva varijanta više ide uz večernje zabave, ova druga varijanta je nešto blaža i savršeno će odgovarati  za vrijeme dnevnog izležavanja na bazenu ili plaži. Trebat ćete samo Limoncè i Tonic, a ako vam je okus Tonica prejak slobodno koristite i mineralnu vodu.

Kao i kod prethodnog recepta čašu je potrebno napuniti ledom te dodati Limoncè i Tonic. Za razliku od prvog gdje smo koristili kockice leda, za ovu varijantu izmrvite led te napunite njime čašu. 

Kao dekoraciju, ali i maleni izvor mirisa dodajte i nekoliko listića svježe mente, a nećete pogriješiti i ako dodate nekoliko kapljica limuna.

Dodajte dašak Sicilije svakoj vašoj zabavi

Nadamo se da smo vas inspirirali da svoje ljetne zabave i opuštanja oplemenite okusom najukusnijih limuna s obala Sicilije. Limoncè će vam pružiti upravo takav okus, a na vama je da odaberete hoćete li ga konzumirati samostalno ili u kombinaciji s nekim od gore navedenih sastojaka. 

U kojoj god varijanti ne zaboravite na led, jer ovo piće pruža najbolji doživljaj kada je idealno rashlađeno. Iako je sve u vezi Limoncè razigrano i veselo, od upečatljive ambalaže čija će se jarko žuta boja odlično uklopiti u vaše fotografije, pa do okusa koji će razigrati vaša nepca, on dolazi s postotkom alkohola od 25% tako da se ipak ne smijemo sasvim opustiti.

Osim konzumacije kao piće možete ga iskoristiti i kao dodatak vašim ljetnim desertima koji će biti oplemenjeni ovom prefinom citrusnom notom.

Limoncè možete pronaći u svim većim trgovačkim lancima, a ekskluzivni distributer je Stock d.o.o. Za više inspiracije i ideja za ljetna pića i koktele posjetite Stock web stranicu kao i njihove društvene mreže Facebook i Instagram.