Moda

Ljepotica sa zeleno-bijelim prugama asocirala nas je na Dan svetog Patrika!

Viktoria Mikulić 12. veljače 2021.

A kamo biste je vi odjenuli?

Do najpoznatijeg irskog blagdana dijeli nas nešto više od mjesec dana. 17. ožujka diljem svijeta slavi se svetkovina u čast religioznom Patriku koji se izbavio iz ropstva i 12 godina proveo u samostanu.

Jedan je od najzzaslužnijih za širenje kršćanstva, i najpoznatiji je po tome što je koristio djetelinu s tri lista kao simbol Svetog Trojstva, jer je na taj način jednostavnije bilo pokazati Boga oca, sina i Duha svetoga.

Uz odlazak u crkvu koji je najbitniji dio svega, sve irske obitelji taj dan provode zajedno, a osim toga, sredinom ožujka Dublin postaje prava turistička atrakcija zbog nezaboravnog provoda. Također, ostale zemlje preuzele su sličnu tradiciju te su organizirane razne manifestacije i povorke u većim gradovima, kao i u irskim barovima.

Nažalost, ove godine taj će blagdan izgledati potpuo drugačije jer nekolicina ljudi neće moći prisustvovati, no to ne znači da a ne možemo obilježiti na neki svoj način. Ako u obitelji imate Patrika ili Patriciju, onda je to definitivno razlog da 17. ožujka odjenete zelenu kombinaciju i potaknete cijelu obitelj da se pojavi u istoj, te ovjekovječit taj poeban dan najljepšom fotografijom.

Na stranici kultnog brenda Tommy Hilfiger ovih se dana pojavila divna haljina koja je nalik košulji midi duljine. Toliko jednostavna, a istodobno upečatljiva svojim zeleno-bijelim prugama, ova nas je haljina osvojila.

Američka robna marka ovim nas novitetom poziva da dotaknemo suptilnu atmosferu iz 70-ih, odvažnim dizajnom s prugama i rukavima s manšetama.

Mi smo je već rezervirali za dan svetog Patrika, no idealno će izgledati u svim proljetnim varijantma, posebice uz torbicu razigrane boje, baš kao što je nosi ovaj model.

Ov je haljinu moguće pronaći i u crno-bijelom izdanju za sve koji ipak vole klasičnu eleganciju.

Po cijeni od €179.00, naručiti je možete putem linka.