Zabava

Lista najboljih božićnih pjesama

admin 24. studenoga 2023.

Autor: Sara Ritoša

Vjerujem da većina nas jedva čeka najljepši dio godine kada možemo ponovno uživati u Božićnim pjesmama. Te melodije ne samo da nas povezuju sa svijetom oko nas, već šire ljubav, zajedništvo i poruke mira.

Bilo da se pripremate za obiteljsko okupljanje, ukrašavanje drvca ili jednostavno želite uživati u miru blagdanske sezone, božićne pjesme su neizostavan dio stvaranja pravog božićnog duha. Zato sam odlučila sastaviti listu novijih pjesama koje su nedavno izašle, koje će nas pratiti kroz ove blagdane.

Strani izvođači koje možete čuti su Andrea Bocelli, koji uz podršku svoje obitelji, pruža nevjerojatno emotivan doživljaj, dok se stari favoriti poput Pentatonixa vraćaju s novom pjesmom. Cher, ikona glazbene scene, donosi novu pjesmu s nedavno objavljenog albuma koji je apsolutno vrijedan slušanja.

Uz to, posebno ističemo fantastičnu obradu pjesme “Teenage Dirtbag” u božićnom duhu, koju su izveli Wheatus, te nešto stariju pjesmu “Seat At The Table” u izvedbi The Vamps.

Što se tiče domaćih pjesama, na listu sam stavila pjesmu izvedenu od strane četiri naša mlada talenta – Bernarda, Nine, Roka i Igora. Tu je i Ivanina Kindel koja nas podsjeća da Božić nije samo za nas, već i za naše četveronožne ljubimce. Dodala sam i romantičnu pjesmu Franke Batelić, te nezaobilazne hitove Dine Dvornika i Davora Gobca, te Petra Graše.

Andrea, Matteo and Virginia Bocelli ‘The Greatest Gift’

Pentatonix – Please Santa Please

Cher – Put a Little Holiday In Your Heart (with Cyndi Lauper)

Wheatus – Christmas Dirtbag

The Vamps – Seat At The Table

BOŽIĆ NAM STIŽE – Bernarda, Nina, Roko i Igor

Ivana Kindl – Božić Je i Njima

Franka – Samo s tobom meni Božić je (ft. Igor Geržina)

Dino Dvornik ft. Davor Gobac – Sretan Božić, sretna Nova godina

Petar Grašo – Fritula