Bizar

“Lipstick challenge” – Bizaran trend koji nas je zgrozio

admin 05. ožujka 2020.

Ono kad ostaneš bez teksta i nakon toga pojedeš ukusnu krafnicu!

Iako je još uvijek aktualan, trend mršavih i anoreksičnih ženskih tijela više nema toliku važnost i posebnost, a poslovica “bolje da ljulja nego da žulja” postaje sve popularnija i u praksi. Nakon što smo iz godine u godinu na modnim pistama gledali “hodajuće vješalice” posljednjih godina i to se mijenja. Meghan Trainor 2014. s pjesmom “It’s all about base” donosi još veću svijest o opasnostima anoreksije, a promovira žensko tijelo u kojima su glavni atributi veći bokovi i stražnjica.

I taman kada smo mislili da se promociji anoreksije bliži kraj na društvenim mrežama pojavi se bizaran trend nazvan “Lipstick challenge“. Cilj izazova je slikati se tako da postavite ruž za usne na svoju ključnu kost te ga uspješno izbalansirate.

https://www.instagram.com/p/B9UVnnhHCH7/

Trend je pokrenula pjevačica i glumica Chen Shu koja je postavila fotografiju uz poruku: “Nova vještina otključana! Možete li ju i vi izvesti?”

https://www.instagram.com/p/B9Uky_QHxld/

Najžalosnije od svega je što je objava predstavljanja trenda izazvala pozornost i natjerala neke korisnike da se i sami okušaju. U jedan dan pregledana je preko 200 milijuna puta i zabrinjavajuć uzorak žena je napisalo da bi htjelo mršavo tijelo poput njenog.

Nadamo se da ćete se samo nasmijati ovom trendu bez da ga pokušate ispuniti. Umjesto toga počastite se novim King sladoledom, ispecite ukusan brownie mousse kolač ili posjetite popularnu kavanu na Ravnicama gdje se počastite “all you can eat” doručkom za 25 kuna.

Volite svoje tijelo onakvo kakvo je zapamtite “It’s all about base“!