
FOTO by Instagram @linoladacg
Lino Lada kokos Cheesecake – poslastica koja nema konkurenciju!
Znamo što je ovog vikenda na meniju...
Cheesecake je omiljena poslastica koju smo kušali u mnogo verzija, a najbolje su nam one s dodatkom najdražih namaza i čokoladica.
Ako ste istinski zaljubljenik u Lino Ladu, Cheesecake ili kokos i ovog vikenda planirate druženje s obitelji i prijateljima nadamo se da ćete ih iznenaditi božanstvenom verzijom torte od sira.
U nastavku donosimo vrlo jednostavan recept za Lino Ladu cheesecake od kokosa bez pečenja koji će oduševiti i ona najzahtjevnija nepca.
Sastojci za podlogu:
- 235g Digestive keksa
- 40g prženih badema
- 15ml vode
- 80g maslaca
Sastojci za kremu:
- 400g krem sira
- 110g Lino Lade kokos
- 100g otopljene bijele čokolade
- 150ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
- 650ml slatkog vrhnja
- 30g šećera u prahu
- 1 mljevena želatina
Ganache:
- 150g bijele čokolade
- 100ml slatkog vrhnja
- 50ml zaslađenog kondenziranog mlijeka

Priprema:
Za podlogu sameljite kekse i bademe. U velikoj posudi pomiješajte sastojke s vodom i otopljenim maslacem te dobro izmiješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Smjesu utisnite u kalup promjera 22 centimetra te potom stavite u hladnjak dok pripremite kremu.
Za kremu natopite želatinu prema uputama na pakiranju. Sa strane u posudi izmiksajte krem sir, kondenzirano mlijeko i Lino Ladu kokos pa smjesi dodajte otopljenu čokoladu. Sastojke dobro promiješajte. Kako biste postigli kremastu i glatku teksturu čokoladu prethodno otopite u mikrovalnoj pećnici ili na pari.

U drugoj posudi umutite slatko vrhnje i šećer u prahu. Dodajte ga u smjesu s čokoladom i umiješajte špatulom. Nakon što ste dvije smjese sjedinili, u mikrovalnoj pećnici otopite želatinu pa ju brzo, ali pažljivo dodajte smjesi te dobro umiješajte.
Prije dodavanja želatine u smjesu pričekajte par sekundi kao ne bi nastale grudice kada je dodate u smjesu. Podlogu izvadite iz hladnjaka i po njoj ravnomjerno rasporedite kremu. Kalup vratite u hladnjak i ostavite ga u njemu još barem pola sata prije pripreme ganachea.
Za ganache razlomljenu čokoladu prelijte vrućom (ne kipućom) smjesom slatkog vrhnja i kondenziranog mlijeka pa miješajte dok se sve ne sjedini. Prelijte ga preko kreme i vratite kalup u hladnjak te ga u njemu ostavite barem 3 sata prije posluživanja.