FOTO by Instagram @linoladacg

Dom

Lino Lada kokos Cheesecake – poslastica koja nema konkurenciju!

Daria Lovrić 02. travnja 2024.

Znamo što je idućeg vikenda na meniju...

Cheesecake je omiljena poslastica koju smo kušali u mnogo verzija, a najbolje su nam one s dodatkom najdražih namaza i čokoladica.

Ako ste istinski zaljubljenik u Lino Ladu, Cheesecake ili kokos i ovog vikenda planirate druženje s obitelji i prijateljima nadamo se da ćete ih iznenaditi božanstvenom verzijom torte od sira.

U nastavku donosimo vrlo jednostavan recept za Lino Ladu cheesecake od kokosa bez pečenja koji će oduševiti i ona najzahtjevnija nepca.

Sastojci za podlogu:

  • 235g Digestive keksa
  • 40g prženih badema
  • 15ml vode
  • 80g maslaca

Sastojci za kremu:

  • 400g krem sira
  • 110g Lino Lade kokos
  • 100g otopljene bijele čokolade
  • 150ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 650ml slatkog vrhnja
  • 30g šećera u prahu
  • 1 mljevena želatina

Ganache:

  • 150g bijele čokolade
  • 100ml slatkog vrhnja
  • 50ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
Lino Lada kokos Cheesecake 1
Lino Lada kokos Cheesecake

Priprema:

Za podlogu sameljite kekse i bademe. U velikoj posudi pomiješajte sastojke s vodom i otopljenim maslacem te dobro izmiješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Smjesu utisnite u kalup promjera 22 centimetra te potom stavite u hladnjak dok pripremite kremu.

Za kremu natopite želatinu prema uputama na pakiranju. Sa strane u posudi izmiksajte krem sir, kondenzirano mlijeko i Lino Ladu kokos pa smjesi dodajte otopljenu čokoladu. Sastojke dobro promiješajte. Kako biste postigli kremastu i glatku teksturu čokoladu prethodno otopite u mikrovalnoj pećnici ili na pari.

Lino Lada kokos Cheesecake 2
Lino Lada kokos Cheesecake

U drugoj posudi umutite slatko vrhnje i šećer u prahu. Dodajte ga u smjesu s čokoladom i umiješajte špatulom. Nakon što ste dvije smjese sjedinili, u mikrovalnoj pećnici otopite želatinu pa ju brzo, ali pažljivo dodajte smjesi te dobro umiješajte.

Prije dodavanja želatine u smjesu pričekajte par sekundi kao ne bi nastale grudice kada je dodate u smjesu. Podlogu izvadite iz hladnjaka i po njoj ravnomjerno rasporedite kremu. Kalup vratite u hladnjak i ostavite ga u njemu još barem pola sata prije pripreme ganachea.

Za ganache razlomljenu čokoladu prelijte vrućom (ne kipućom) smjesom slatkog vrhnja i kondenziranog mlijeka pa miješajte dok se sve ne sjedini. Prelijte ga preko kreme i vratite kalup u hladnjak te ga u njemu ostavite barem 3 sata prije posluživanja.