Zabava

LinkedIn dodaje “mama 0-24” kao službeni naziv radnog mjesta

admin 07. travnja 2021.

Naravno, tu je i "tata 0-24"

Iz profesionalne društvene mreže LinkedIn javljaju da su odlučili maknuti opciju u kojoj se titula mora povezati sa stranicom poslodavca. Zbog toga se u prošlosti događalo da je novi roditelj imao rupu u svom CV-u što je predstavljalo problem prilikom ponovnog ulaska na tržište rada.

Ovo je odlična vijest za sve nove roditelje koji će se i željeti vratiti na staro radno mjesto, jer mnogi poslodavci ne shvaćaju “mama/tata 0 -24” zanimanje kao ozbiljan posao.

U stvarnosti, “mama/tata 0-24” ekvivalentno je kao da radite dvije pune smjene, a nedavna studija potvrdila je da ovo zanimanje dosegne i 98 sati “rada” tjedno.

Ova satnica je izračunata kroz vrijeme kada roditelj započinje svoj dan (6.23) te traje dok se ne ispune sve obaveze (20:31) Ako to vrijeme pomnožite sa sedam dana u tjednu, bez slobodnog dana, dobijete solidnu satnicu.

Iz LinkedIna su se na ovaj potez odlučili zbog sve više kritika koje apostrofiraju na manjak opcija za sve koji, iz nekog razloga, moraju pauzirati svoju karijeru.

Problem je taj što na LinkedInu nema opcija za porodiljni dopust, dopust za posvojenje, bolovanje ili za novonastalu situaciju s pandemijom.

Bef Ayenew u nedavnom je razgovoru priznao propuste i rupe i obećao je da će se one vrlo brzo riješiti. Potvrdio je da je ova opcija “mama/tata 0-24” implementirana i da bi trebala barem malo pomoći visokom postotku ljudi koji izgube posao nakon što dobiju dijete.