FOTO by Samsung

Dom

Lijeni ste otići do hladnjaka po piće? Ne brinite uskoro izlazi robot koji sipa vino u čašu

Krešimir Šustić 12. siječnja 2021.

Budućnost nam donosi mnogo zanimljivih tehnoloških noviteta

Htjeli mi to prihvatiti ili ne, tehnologija se iz dana u dan razvija brzinom munje i uskoro ćemo svi biti prisiljeni koristiti razne gadgete koji olakšavaju svakodnevni život.

Na svjetskim sajmovima, posebnu pažnju plijene razni modeli robota koji nam omogućuju da nakon napornog dana dignemo noge u zrak, znajući da će oni obaviti kućanske poslove.

Južnokorejski tehnološki div na virtualnom događaju predstavio je tri nova pomoćnika robota, a za razliku od mnogih inovativnih dizajna koji debitiraju na CES-u, jedan od njih će bit će dostupan u prodaji ove godine.

Najnovija Samsungova futuristička ponuda robota uključuje “Bot Care”, osobnog asistenta koji može naučiti vaš raspored i dnevne navike, te “Bot Handy”, koji je više pomoćnik u kućanstvu.

Glasovno aktiviran Bot Care ima nekoliko različitih namjena, uključujući automatsko raspoređivanje i pružanje podsjetnika, dok također navodno djeluje kao pokretni uređaj za video pozive.

S druge strane, Bot Handy je izrađen kako bi podizao predmete i pomagao pri obavljanju kućanskih poslova, a nova tehnologija mu omogućuje obavljanje poslova poput punjenja perilice posuđa i čišćenja.

Samsung kaže da ova AI tehnologija omogućava Bot Handyju da utvrdi od kojih su materijala izrađeni različiti predmeti i tvrdi da je sposoban obavljati čak i osjetljive zadatke poput točenja vina u čašu.

Tu je i JetBot koji izgleda poput standardnog robot-hovera, ali prema Samsungu, ova najnovija verzija koristi mnoštvo tehnologija prepoznavanja objekata, uključujući Lidar i 3D senzore.