FOTO by Instagram @vukovskipetar / @jekajekago
Lažna mađarica – sa samo 7 sastojaka uživajte za 20 minuta
Ako volite pravu mađaricu, lažnu ćete obožavati!
Mađarica, jedan od najpoznatijih božićnih kolača u kojima svi uživamo, notorno je teška za napraviti. Njezina priprema zbilja iziskuje pravo znanje, a i mnogo vremena.
S obzirom na to da izdara kolača treba biti zabavna i da bismo sve i svi u tome trebali uživati, mi vam danas donosimo najjednostavniji recept za mađaricu. Sa samo 7 sastojaka, ova lažna mađarica bit će gotova za manje od pola sata, a imat će isti okus kao i prava.
Sastojci
- 800 ml vode
- 5 žlica šećera
- 250 g maslaca, narezan na kockice
- 200 g čokolade za kuhanje, grubo narezane
- 800 g keksa
- 200 ml slatkog vrhnja
- 200 g mliječne čokolade, sitno nasjeckane
Priprema
U lonac dodajte vodu, šećer, narezan maslac i narezanu čokoladu. Stavite na srednje jaku vatru i miješajte dok se sastojci ne otope. U veću zdjelu stavite kekse te ih prelijte pripremljenom, vrućom smjesom. Sve dobro promiješajte. Dobivenu smjesu stavite u tepsiju, promjera 21 x 36 cm, te žlicom sve poravnajte.
Slatko vrhnje ugrijte do vrenja pa prelijte preko nasjeckane čokolade. Ostavite 2 minute, a zatim miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ganache ravnomjerno prelijte po kolaču i stavite u hladnjak preko noći. Narežite i poslužite.
Bon Appétit!