Astro

LAV – Kompletna analiza horoskopskog znaka

Engineer 21. srpnja 2023.

Predstavlja volju, svijest o sebi, snagu, simbol sreće, novca, uspjeha, moći, zdravlja, životne energije, optimizma, suvereniteta i kreativnosti.

Peti aktivni fiksni izrazito muški znak Zodijaka u vatrenom elementu. Sve što je vezano za Lava je centralno, glavno, vodeće,to je uvijek scena nikad nije skriveno i sve je transparentno. Lavom vlada Sunce koje je egzaltirano u Ovnu, predstavlja volju, svijest o sebi, snagu, simbol sreće, novca, uspjeha, moći, zdravlja, životne energije, optimizma, suvereniteta , kreativnost. Lav sa Suncem predstavlja sve ono što stvaramo svojom voljom, a iznad svega voli dominirati posebno u partnerskim odnosima, voli vlast i svjetla pozornice.

Lav vlada petom kućom horoskopa koja predstavlja ljubav, djecu , umjetnost, javne nastupe, predsjednike, ministre, direktore, šefove, oca, moć, slavu, sreću, ljubav, brendiranu odjeću, zabave, ekskurzije, sjaj, luksuz, brdo, mjesta zabave, glumu, kazalište, kino, sport, optimizam, zlato, cirkus, dijamant, džunglu, igralište, ljetovanje, nakit, parkove, centar, toplo, vrelo, prženje, sunčanicu, vrućinu, reflektore, bine, pozornice, šou-biznis, svijetlo, srce, a u našem horoskopu u kojoj kući se nađe znak Lava predstavlja ono područje života u kojem se dobro osjećamo i gdje želimo da se realiziramo. Sunce significira nas same ali i važne osobe u našem životu, oca, muža, šefa, direktora, predsjednika države…

Njihova građa je najčešće čvrsta i snažna visoki i širokih ramena, toplog privlačnog pogleda, dostojanstvenog kraljevskog držanja gipkog hoda poput mačke, krasi ih bujna kosa koja podsjeća na lavlju grivu. Ima sklonost ka rizicima sve radi da ne upadne u monotoniju, a voli druženja sa ljudima na položaju što mu olakšava realizaciju svojih velikih ambicija. Lavovi se ne mogu neprimjetiti rođeni su vođe, organizatori, šefovi, a moć je za njih najjači afrodizijak. U poslu su veoma kreativni odgovaraju im radna mjesta koja zahtijevaju individualnost i sve dok ih se obasipa pohvalama podiže im se moral.

Teže luksuzu i često znaju imati o sebi precijenjeno mišljenje.Ono što Lavovi ne vole svakako su prigovori, pretjerano savjesni i često vrlo oholi, sa svojim upornim radom mudrošću i velikom ambicijom mogu dostići velike ciljeve. Često pripadnici ovog znaka imaju jaku karizmu a strahuju da ih se u dovoljnoj mjeri ne cijeni.

Auto snova za Lavove može biti jedino veliki i raskošni Rolls Royce ili Bentley. Idealan dom jednog Lava je stan ili kuća sa puno svijetla sa velikim prostorijama visokim stropovima obijano toplim bojama sa raskošnim i skupim namještajem gdje dominiraju detalji u zlatnoj boji. U svom domu žele da se osjećaju kao u dvorcu gdje često pozivaju prijatelje. Za njih najviše odgovara dom u mediteranskom stilu u centru grada jer Lav i je centar. Uživaju u hrani i sve mora biti kvalitetno i pripremljeno sa stilom a vole posjećivati najbolje restorane da vide i da budu viđeni.

Muškarac Lav:

ovo je iznad svega vrlo ponosan, praktičan inteligentan muškarac sa velikom energijom siguran u svoje kvalitete, koji zna biti idealist ali ponekad i narcisoidan. Uporan ima jaku volju i ambiciju pa se lako hvata i sa teškim izazovnim zadacima.Niži tip voli se družiti sa uspješnim i moćnim ljudima i hvaliti se svojim vezama.Obiteljski život jako mu je važan i tu on mora biti središnja figura. Ponekad se upusti u avanturu za koju smatra da na to ima pravo, ali da to njegova žena napravi za njegov ego bi bio veliki udarac jer u duši je ipak konzervativan.Voli biti na važnim pozicijama, osjetiti moć, medijsku slavu, voli biti u novinama, TV ekranima , kititi se zlatnim nakitom.

Žena Lav:

Ovo je energična, karizmatična, neodoljiva i ekskluzivna svjetska žena kojoj malo tko može odoljeti. Ponaša se kao kraljica sa urođenom elegancijom koja uvijek mora biti u centru pažnje, vrlo je ambiciozna koja se voli dokazati u svim sferama i često je u situaciji da je prijatelji mole za razne vrste pomoči jer ona jednostavno ostavlja utisak svemoćne žene. Zbog svog dominantnog stava može biti u situaciji da je se muškarci pomalo boje. Niži tip žena koje pripadaju ovom znaku mogu preči crtu dobrog ukusa pa mogu izgledati jeftino i neukusno.

Najčešće su dobro situirane i možemo ih često naći na rukovodećim položajima, ali isto tako može biti i odlična domaćica.U ljubavi je strastvena, vatrena i dominantna ali ispod površine vrlo emotivna, ukoliko uza sebe ima odgovarajućeg partnera vrlo je privržena plemenita i spremna se za „svoje vlasništvo“ boriti kao tigrica.Ono sa čim je žena Lav opsjednuta to je slika koju ostavlja u društvu, ovo je posebna žena koju ćete u masi uvijek prepoznati, jednostavno se ističe.

Dijete Lav:

Dijete rođeno u znaku Lava želi uvijek biti u centru pažnje i ima prirodnu sklonost vodstvu. Za sve što radi traži pohvale i nagrade. Djetinjstvo je za ovu djecu posebno bitan period života jer od djetinjstva će poticati njihove brojne inspiracije za sve što u kasnijim godinama budu radili. Obiluju energijom i nikada nemaju mira, uvijek u akciji.

Ljubav:

U ljubavi su vrlo strastveni predaju se bez rezerve jer ljubav je za njih jako važna. Problem u vezi može nastati zbog njihove dominantnosti. Svoje partnere obasipaju poklonima i izvode na ekskluzivna mjesta. Oni su jedan od najvjernijih znakova Zodijaka, ali za to postoji i jedan uvjet da partner bude bar jednu stepenicu ispod njih i da se rijetko suprotstavlja jer oni se uvijek moraju osjećati nadmoćno. Zbog svog privlačnog izgleda seksualno su vrlo poželjni.

Zdravlje: 

Lav sa svojim vladarom Suncem upravlja radom srca i krvotoka, te najčešće pripadnicima ovog znaka daje dobru energiju i vitalnost prvenstveno u zavisnosti aspekta Sunca i vladara Ascedenta. Lavovi ne podnose najbolje bol, a znaju biti plašljiv u odnosu na bolest. Slaba strana Lavova su cirkulacija, gornji dio tijela,leđa,slezena, lijevo oko kod žena desno oko kod muškaraca.

Stres mu je najveći neprijatelj, isto kao i masna hrana i nikotin koji će mu stvoriti naslage na stijenkama krvnih žila. Kod ljudskog tijela rukovodi radom srca, aortom, koronarnom venom, kralježnicom, leđima i nervima.
Kako je stres najveći problem tako se najviše manifestira na srčanim oboljenjima, visokom krvnom tlaku, aritmiji, začepljenju krvnih žila, infarktu, moždanom udaru, sunčanici, zarazama i upalama spolnih organa, a tu je i sklonost išijasu.

Preporučuje se pješačenje te prehrana zastupljena plavom ribom kao i namirnice bogate vitaminom A i C.

Moguće zanimanje: glumac/glumica, astrolog, direktor, plesač, kipar, frizer, manager, učitelj, profesionalni sportaš, a od sportova preferiraju atletiku,skokove u vodu,…

Boja: narančasta, zlatno-žuta, svi tonovi žute boje