FOTO by Estetska kirurgija Maletić

Ljepota

Laserska operacija vena – najprihvaćeniji zahvat za sve koji se bore s ovim problemom!

Viktoria Mikulić 15. rujna 2021.

Najbezbolniji način da se zauvijek riješite vena…

Dok na neke stvari možemo utjecati kao što je višak kilograma,bubuljice i slično, tu su i one koje su nam određene genetskom predispozicijom ili nekim drugim faktorom.

Jedan od problema s kojim se žene sve više suočavaju su proširene vene, osobit na nogama, zbog kojih se često ustručavaju odjenuti sve ono što bi ih moglo otkriti te pritom kupuju samo onu odjeću koja će ih u potpunosti sakriti.

Koliko god se trudimo da nas iste ne opterećuju, one jednostavno utječu na naše raspoloženje, posebice u proljetnim, ljetnim i jesenskim mjesecima kada možemo nositi laganije outfite.

Srećom, u današnje vrijeme gotovo svaki naš problem je uspješno rješiv zahvaljujući stručnjacima iz područja estetske medicine, pa tako i proširene vene s kojim se bore milijuni diljem svijeta. Unutar Hrvatske, laserska operacija vena (EVLT – endovenozni laserski tretman) prvi je put uspješno izvedena u Poliklinici Maletić još 2008. godine.

Uz navedeni zahvat, ovisno o lokalnom nalazu, vrše i druge oblike liječenja proširenih vena, kao što su: klasična operacija vena, sklerozacija, laserski tretman proširenih kapilara, UGFS (Ultrasound Guided Foam Sclerotherapy) – sklerozacija pjenom uz pomoć Color Doppler uređaja itd.

EVLT – lasersko zatvaranje većih vena – obično se primjenjuje umjesto klasične operacije čupanja vene (eng. Stripping).

Prije samog zahvata potrebno je izvršiti dijagnostiku vena koja se određuje Color Dopplerom i pregledom kirurga.

Za zahvat je potrebno izvršiti klasičnu prijeoperacijsku laboratorijsku obradu prema nalazima koje je liječnik zatražio.

Neposredno prije zahvata ponavlja se konzultacija s liječnikom, a nalaz se ponovno provjerava Color Dopplerom. Slijedi zahvat u lokalnoj tumescentnoj anesteziji. Laserska nit se pod kontrolom ultrazvuka uvodi u patološki promijenjenu venu. Toplina koja se oslobađa na  vrhu laserske niti (fototermički efekt) izaziva promjenu unutar vene i u njenom zidu, nakon čega dolazi do njenog zatvaranja.

Nakon zahvata pacijent odmah može hodati. Kompresivna čarapa se nosi oko 4 tjedna nakon zahvata. Ovo je danas najprihvaćeniji zahvat za rješavanje proširenih vena u svijetu i s najmanjim postotkom recidiva, za razliku od drugih metoda.

Ako se i vi borite s jednakim problemom, nadamo se da smo vam barem malo više približili navedenu temu i pomogli oko rješenja. Za detaljnije informacije o uslugama estetske kirurgije Maletić, posjetite službenu stranicu www.maletic.eu.

Također, za sve aktualnosti pratite ih na Facebooku pod nazivom Estetska kirurgija Maletić ili na Instagram profilu.