LA ROCHE POSAY razvio inovaciju – naljepnicu koja vas štiti od sunca!

Viktoria Šafranić 10. svibnja 2017.

Najnovija nosiva naljepnice MY UV PATCH uz pomoć aplikacije omogućuje mjerenje i praćenje izlaganja UV zraka

U okviru svoje predanosti u sprečavanju kožnih bolesti uslijed djelovanja UV-zraka i u borbi protiv raka kože, La Roche-Posay je predstavio prvu povezanu „rastezljivu i nosivu naljepnicu“ MY UV PATCH. UV naljepnica, tanja od debljine vlasi, rastezljivi je senzor za kožu. Oblikovana je za praćenje izloženosti kože UV zrakama te je povezana s mobilnim telefonom koji korisnika obavještava o sigurnoj izloženosti i zaštiti od sunca.

Na temelju 30 godina stručnog znanja na području zaštite kože od UV zraka, La Roche-Posay se bori protiv raka kože i potiče odgovorno ponašanje na suncu. Cilj marke jest osigurati najveću moguću zaštitu širokog spektra protiv UVA i UVB zraka u najboljem obliku i formuli proizvoda linije Anthelios. Nakon lansiranja internetske platforme Skinchecker i kampanje za poticanje ljudi diljem svijeta na provjeravanje svojih madeža, ove je godine La Roche-Posay učinio korak naprijed i predstavio prvi rastezljivi senzor za kožu, takozvani »moja UV naljepnica«.

Naljepnica ima oblik prozirnog flastera koji je rastezljiv i lijepi se neposredno na bilo koje područje kože. Njegova površina mjeri otprilike jedan kvadratni centimetar, dok je njegova debljina 50 mikrometara, što znači polovica prosječne debljine vlasi. Naljepnica sadrži foto-osjetljiva bojila koja se prilagođavaju osnovnom tenu kože i mijenjaju boju kada su izloženi UV zrakama, pri čemu označavaju različite stupnjeve izloženosti suncu.

https://youtu.be/vHEBUcT1tvA

Ova se potpuno nova tehnologija pojavila u vrijeme kada je izloženost suncu veliki zdravstveni problem, pri čemu 90 posto ne-melanomskih rakova kože povezujemo s izloženošću ultra-ljubičastom (UV) zračenju sunca, kojeg također pripisujemo poteškoćama pigmentacije kože i foto-starenja. U okviru studije koju je IPSOS proveo 2015. godine, La Roche-Posay je utvrdio da, unatoč činjenici da 88% populacije diljem svijeta prepoznaje opasnosti izloženosti suncu bez zaštite, čak 4 od 10 osoba ne razmišlja o upotrebi proizvoda za zaštitu od sunca kada nisu na odmoru.

Korisnici koji će isprobati naljepnicu MY UV PATCH morat će ponajprije slikati naljepnicu i preuzeti mobilnu aplikaciju MY UV PATCH koja, tijekom višednevne uporabe, analizira različite foto-osjetljive kvadratiće bojila, odredivši količinu izloženosti UV zrakama koju je korisnik primio. Time potiče odgovorno ponašanje na suncu. Prilikom uporabe naljepnice i aplikacije, svakako je preporučena odgovarajuća zaštita od sunca, stoga je MY UV PATCH dostupan u prodaji s odabranim proizvodima Anthelios za odrasle i djecu:
ANTHELIOS XL SPF 50 osigurava vrlo visoku zaštitu za lice i tijelo (PPD 34) i sadrži sustav filtara MEXOPLEX®, posebno namijenjen koži koja je osjetljiva na sunce. Nudi visoku učinkovitost protiv UVB- i UVA-zraka u minimalističkoj formuli koju koža vrlo dobro podnosi. Učinkovitost potvrđuju 24 kliničke studije.

ANTHELIOS DERMO PEDIATRICS SPF 50 mlijeko ima vrlo visoku, foto-stabilnu UVA/UVB zaštitu širokog spektra i jamči optimalnu zaštitu protiv UVA zraka (strožu od europskih preporuka) zahvaljujući patentiranom sustavu filtara u kombinaciji s termalnom vodom La Roche-Posay, koja djeluje smirujuće i antioksidantno. Osjetljiva dječja koža je zaštićena od opeklina i oštećenja stanica zbog utjecaja UV zraka.

3 KORAKA KOJA LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE ZA ZAŠTITU VAŠE KOŽE

Postoje tri osnovna koraka za zaštitu kože od štetnih utjecaja sunčevih zraka: zaštita kože kremom sa zaštitnim faktorom, redovito provjeravanje madeža i promjena navika, sukladno načelima odgovornog ponašanja na suncu.

ZAŠTITITE svoju kožu proizvodima ANTHELIOS

[XL]-PROTECT™ – Nova zaštitna tehnologija. Ne samo protiv UV-zraka, već i protiv onečišćenja u zraku.
Nova i poboljšana tekstura te miris potiču češću uporabu.

PROVJERAVAJTE redovito madeže metodom ABCDE

Više od 30 milijuna “Skinchecker-a” diljem svijeta, broj koji se iz dana u dan povećava.
Video snimak za “pozivanje poduzimanju mjera”, usredotočen na podizanje svijesti o pravilnom izvođenju samo-pregledavanja kože.

ODGOVORNO PONAŠANJE na suncu svaki dan s naljepnicom MY UV PATCH

Prva povezana rastezljiva tehnologija.
Za podizanje svijesti o odgovornom ponašanju na suncu.

 

***
ANTHELIOS XL SPF 50 250ml: 148,72 HRK*
ANTHELIOS DERMO PEDIATRICS SPF 50 mlijeko 250ml: 149,50 HRK*