FOTO by Instagram @likadestination / @croatiafulloflife

Putovanja

Kuterevo – raj za medvjediće kao idealna destinacija za izlet

Una Lora Banjac 12. lipnja 2024.

Ovo se utočište za mlade medvjede nalazi u prekrasnoj Lici

Nedaleko od grada Otočca nalazi se mjesto Kuterevo, smješteno u uskoj velebitskoj uvali te okruženo prekrasnom prirodom i svježim ličkim zrakom.

Ovo je mjestašce najpoznatije po tome što se ovdje nalazi utočište za mlade medvjediće koje pruža sklonište medvjeđim siročićima, odnosno zaštitu medvjeđeg staništa.

Ovdje prebivaju medvjedi iz različitih krajeva Hrvatske i Europe, od onih koji su odbačeni oz zooloških vrtova, do onih koji su radili po cirkusima ili onih kojima je stradala majka.

Volonteri i stručnjaci brinu o ovim prekrasnim životinjama, pružajući im potrebnu skrb, hranu i medicinsku njegu, a cilj im je pripremiti mlade medvjede za povratak u divljinu kada postanu dovoljno samostalni i sposobni preživjeti.

Utočište je otvoreno za posjetitelje koji ovdje mogu vidjeti i upoznati prekrasne smeđe medvjediće koji će vas i vaše mališane rastopiti od slatkoće.

Moguće ga je posjetiti tijekom proljeća, ljeta i jeseni. S obzirom na to da su medvjedi tijekom zime u fazi mirovanja, izbjegavamo ih uznemiravati te su posjete iznimne samo ako su zaista neophodne.

Sastavni dio programa je edukacija posjetitelja odnosno njihovo zbližavanje s divljinom i zanimljivom medvjeđom  karizmom.

Ulaz se ne naplaćuje, ali volonteri će vam biti zahvalni na donaciji prema vlastitim mogućnostima. 

Utočište nikada nije zatvoreno, te se može posjetiti od jutra do mraka, a najbolje nakon 9 sati ujutro, pa do 8 sati navečer.