FOTO by Facebook @mycatYellow

Ljubimci

Kurkuma je dobra protiv infekcija, ali sve ima svoju cijenu!

admin 26. kolovoza 2020.

Oduvijek ste željeli vlastitog Pikachua? Pogledajte kako ga je jedna žena dobila sasvim slučajno...

Odmah na početku teksta upozorit ćemo vas da ovu metodu ne isprobavate na svojim ljubimcima bez savjetovanja s veterinarom. No, jedna je Tajlanđanka uzela stvar u svoje ruke, i bez ikakvog profesionalnog savjeta odlučila pomoći svojoj mački.

Poznato je da Tajland nosi dugu tradiciju prirodnih lijekova i alternativne medicine, a da takvo liječenje može imati i neke nuspojave na svojoj je koži osjetila nekada snježno bijela mačka Ka-Pwong.

Facebook @mycatYellow

Naime, kada je vlasnica isprobala nekoliko načina kako bi svom ljubimcu uklonila gljivičnu infekciju, posljednja šansa krila se u tajlandskom začinu izrazito žute boje.

Napravila je pripravak i svoju mačku premazala gustim slojem žute boje. Prvo je krenula samo s djelom gdje se infekcija nalazila, ali kako je napravila previše smjese, odlučila je nanijeti ju po čitavom ljubimcu, u nadi da će veća količina prije pomoći.

Facebook @mycatYellow

Kada je htjela maknuti žuti sloj sa svog ljubimca shvatila je da je pigment ušao preduboko u dlaku i da bi tu moglo biti problema. Nakon brojnih pranja vlasnica je shvatila da će od sada imati mačku jedinstvene žute boje koja pomalo asocira na Pikachua.

Facebook @mycatYellow

Nakon nekoliko dana postupak liječenja kurkumom urodio je plodom i mačka više nema problema s gljivičnom infekcijom.

Facebook @mycatYellow
Facebook @mycatYellow

Drago mi je da je začin pomogao i sigurna sam da će pomoći i drugim ljubimcima. Kurkuma je odlična jer usporava infekciju, a ujedno ne dopušta vašoj mački da liže to područje. Nadam se samo da je Ka-Pwong zadovoljna novim izgledom, a ako je suditi prema reakcijama ljudi na ulici, mogla bi postati prava zvijezda” – izjavila je vlasnica Supamas.