Zabava

Kuća iz filmskog klasika “Sam u kući” prodaje se za 5,25 milijuna dolara

Viktoria Mikulić 28. svibnja 2024.

S kime biste živjeli u ovoj rezidenciji?

Omiljena rezidencija ponovno je na tržištu za vrtoglavih 5,25 milijuna dolara.

Na nešto više od 9000 četvornih metara, kuća iz filma “Sam u kući” zadnji je put prodana 2012. za 1.585.000 dolara, prema tržištu nekretnina Zillow.

S pet spavaćih soba i šest kupaonica, imanje u georgijanskom stilu, izgrađeno 1921. godine, ima dovoljno prostora za smještaj ogromne obitelji poput one iz kultnog filma iz 1990. godine.

“To je prilika da posjedujete jednu od najlegendarnijih filmskih rezidencija u američkoj pop kulturi, to je dio kinematografske povijesti, rekao je Dawn McKenna Group, tim za nekretnine koji prodaje nekretninu.

U božićnom klasiku mladi Macaulay Culkin glumio je Kevina McCallistera, 8-godišnjeg dječaka koji je prisiljen brinuti se sam za sebe nakon što ga je njegova obitelj slučajno ostavila kod kuće tijekom blagdana.

Dok je Kevinova obitelj na odmoru u Parizu, on sam uživa u životu u velebnoj kući – guštajući brzu hranu i sanjkajući se niz stepenice. No kad načuje da će provalnici planiraju napad, postavlja niz zamki kako bi pomrsio njihove planove.

Kuća za prodaju nalazi se u Winnetki, Illinois i “utjelovljuje” klasičnu arhitekturu predgrađa Chicaga, objavila je Dawn McKenna Group. Dom je u potpunosti renoviran i proširen 2018.,, ali je zadržan “integritet najupečatljivijih i najprepoznatljivijih prostorija u domu”.

Neke od njezinih posebnosti su prekrasna kuhinja s čak dva otoka, hidromasažna kada i kino te zatvoreni sportski teren.

2021. ljubitelji filma dobili su priliku iznajmiti kuću na samo jednu noć – i to za samo 25 dolara. Potencijalni posjetitelji mogli su uživati ​​u Chicago pizzi i Kraft Macaroni and Cheese, poslasticama za koje se najmlađi McAllister odlučio kad je ostao sam kod kuće.