FOTO by Instagram @louise_ness1 / @inguna.stibele / @shabbykaren

Dekor

Krizanteme – najljepše jesensko cvijeće koje će obojati naše interijere

Krešimir Šustić 28. listopada 2020.

Dolaze u šarenim nijansama koje će u tmurnim jesenskim danima donijeti dozu radosti

Nakon toplog proljeća i vrućeg ljeta, stigla nam je maglovita i kišovita jesen koja je većinom popraćena tmurnim i sivim vremenom, što u nama stvara neopisivu želju za suncem.

Temperature se lagano snižavaju, gradske ulice su poprimile šarene boje zbog lišća koje ih je u cjelosti preplavilo, a zbog vegetacijskog ciklusa, cvijeće je počelo nestajati.

Iako nam se čini kako skroz do Božića nećemo imati čime ukrasiti naše interijere i da će naši životni prostori biti beživotni, dobra je vijest da smo pronašli nekoliko zanimljivih biljaka koje će poslužiti kao izvrsne dekoracije u našim domovima.

Popis je uistinu dugačak, no mi smo odlučili izdvojiti jednu posebnu i raskošnu koja dolazi u raznim nijansama i najaktualnija je oko blagdana Svih svetih.

Krizanteme su trajnice iz porodice glavočika, potječu iz Kine i Japana, a krase ih jajoliki ili kopljasti duboko urezani listovi koji izgledaju totalno upečatljivo i atraktivno.

Smatraju se cvijećem prosperiteta i sreće, stoga nas ne čudi da je taj raskošan grmić cvjetova omiljen izbor mnogih za dekoriranje blagdanskog stola ili kutka u našim oazama mira.

Jesenske ljepotice su otvorile latice u listopadu i veseli nas pomisao da će nam unositi šarenilo i veselje skroz do prvog snijega i temperatura ispod nule.