FOTO by tiktok @daniiirara

Zabava

Krivo ste pripremali tjesteninu! Pogledajte ovaj viralni TikTok trik!

Mia Vodopija 03. rujna 2021.

Jeste li znali za ovaj jednostavniji način kuhanja tijesta?

Kuhanje je definitivno vještina koju svi, bez obzira na spol, trebaju znati. Naučiti savršeno kuhati tjesteninu prva je lekcija za mnoge kuhare amatere. Svi mi s vremena na vrijeme volimo napraviti savršenu zdjelu penne ili fusilli tijesta, a sada je jedna žena na TikToku otkrila pametan način kako dodatno olakšati iskustvo kuhanja tjestenine.

Korisnica TikToka Dani Kahlil – čije je username @daniiirara u aplikaciji za razmjenu videa – podijelila je kratak, ali vrlo informativan video zbog kojeg sada svi dovode u pitanje vlastitu metodu kuhanja tjestenine.

Pogledajte video ispod:

@daniiirara Pasta is life.. now I feel a bit silly ! 🙃 am i the only one? #fyp #pastaislife #originstory #youdontknow #learnhow #measking #meexplaining ♬ Chiquitita x Twilight – twibytez

Dani predlaže korištenje cjedila. Da, isti svakodnevni kuhinjski predmet koji se obično koristi za cijeđenje hrane poput tjestenine nakon što je skuhana. No, način korištenja cjedila razlikuje se od uobičajenog …

RUMMO: Maestralna tjestenina talijanskih gena donosi kreativnost u vašu kuhinju

Imala je ideju skuhati tjesteninu s metalnim cjedilom na vrhu lonca kako ju ne bi kasnije morala preliti iz teškog i vrućeg lonca. Dani je rekala: „Tek sam danas shvatila da bih trebala kuhati tjesteninu u cjedilu. Jesam li ja jedina koja to radi?“

Ovaj Danin trik je baš fenomenalno otkriće, s čime se slažu i deseci korisnika TikToka koji su komentirali ispod Daniinog videa. „Oh moj Bože, zašto nisam spojio dva i dva“, rekao je jedan šokiran TikToker.

Dani je odgovorio: „Jel da… već dugo imam ovaj lonac i cjediljku. Moja Nonna se zasigurno razočarano okreće u grobu“. Dok je treći komentator rekao: „To imam već godinama u ormaru i uvijek koristim drugu posudu kada cijedim tijesto… zašto zašto“.

Komentara je bilo zbilja puno. Jedan TikToker se našalio: „Oh, ovo će sigurno biti viralno, nikad nisam pomislio da ću ovo učiniti“. Međutim neki su ljudi u komentarima tvrdili da su cijelo vrijeme znali za ovaj hack. „Omg ja sam mislila da su svi ovo radili već odavno“, napisala je korisnica TikToka.

Hoćete li i vi probati Danin trik s tjesteninom?