FOTO by Instagram @a.v_b.o.s.s / @croatiatravelinfo

Putovanja

Kristalno čisto more, kamena ribarska kućica i azurno plavo more glavni su aduti predivne hvarske uvale!

Daria Lovrić 27. ožujka 2023.

Otkrijte čari očaravajuće uvale Mala Stiniva!

Mi u Hrvatskoj ne moramo razmišljati o tome gdje ćemo na more, gdje je voda bistra i čista. Naime, na našoj obali koje god mjesto izabrali, svojim domovina se nećete vratiti razočarani. To znaju i strani turisti i već početkom godine, ako ne i ranije kreće bookiranje smještajnih jedinica diljem obale Lijepe naše.

Iako smo tek zakoračili u proljetni period, već smo krenuli s istraživanjem predivnih lokacija na Jadranskoj obali u potrazi za ovogodišnjom ljetnom destinacijom.

Mala Stiniva na Hvaru – čisto more, borova šuma i pjesma cvrčaka…

Hvar je zasigurno jedan od najljepših i najrazvikanijih hrvatskih otoka. Smatra se kraljem među dalmatinskim otocima, a zahvaljujući blagoj klimi, toplim zimama i ugodnim ljetima, domaćin je brojnim gostima koji su privučeni raskošnom mediteranskom prirodom, bogatom tradicijom i noćnim životom.

Hvar se danas smatra jednim od deset najljepših otoka na svijetu s brojnim kristalno čistim uvalama i plažama. Ovog puta odlučili smo izdvojiti Malu Stinivu, smještenu na sjevernoj strani otoka.

Osim s mora do nje se može doći i automobilom iz Poljica, koji možete ostaviti na obližnjem parkingu. U samoj uvali se nalazi nekoliko kuća, stoga je ove idealan kutak za sve koji ne vole gužve i traže oazu za opuštanje.

Uvala se sastoji od dva dijela, točnije veće šljunčane plaže i manje koja je uvučena između litica. Slikovite stijene se okomito spuštaju u azurno plavo more stvarajući jedinstven prizor koji će vam oduzeti dah. Cijela uvala okružena je šumom, a more je posebno čisto i prozirno.

Mala Stiniva prepoznatljiva je po slikovitim prizorima i robinzonskom ugođaju, a na samom kraju lijevog kraka uvale nalazi se ribarska kuća s prekrasnim žalom koja je preplavila društvene mreže. Vjerujemo da ste već nekoliko puta vidjeli predivne fotografije ove kamene kućice koju okružuje očaravajuće plavetnilo i pitali se gdje se točno na Hvaru ona nalazi.

Ako ste se ovog ljeta planirali zaputiti na Hvar, svakako posjetite Malu Stinivu i uživajte u ljepotama ove mirne oaze.