FOTO by Instagram @croatiafulloflife

Putovanja

Kreću pripreme za Adventiranje u Osijeku!

Daria Lovrić 22. studenoga 2022.

Ove nas godine očekuje još sjajnija i bogatija ponuda!

Bliži nam se kraj studenog što znači da je još vrlo malo vremena preostalo do paljena prve adventske svijeće i početka najuzbudljivijeg perioda u godini. Mnogi od nas već su obišli dućane i web trgovine, prikupili najljepše božićne dekoracije i spremno čekaju dan kada će ukrasiti svoj dom.

Ususret najmagičnijem dobu godine, gradovi svakodnevno bivaju odjeveni u najglamuroznije ruho. Dio po dio „oblače“ svoje blagdanske kostime i zovu nas na uživanje u božićnom ugođaju. Jedan od gradova koji je započeo svoje ukrašavanje je i Osijek.

Ho, Ho, Ho – božićna čarolija počinje u Osijeku!

Smješten na ravnici, na desnoj obali Drave, Osijek svojom ljepotom i gostoljubivošću, oduševljava svim danima u godini, posebice za vrijeme Adventa.

Pozitivne emocije, zajednica, ljubav te uživanje u bogatoj gastronomskoj ponudi i glazbi samo su neki od razloga zbog kojih morate posjetiti Osijek. Prošle je godine bio proglašen za najbolji Advent u Hrvatskoj, a čini se da će ove godine organizatori dodatno podići ljestvicu i to nakon što je Osijek na Danima hrvatskog turizma proglašen najboljom gradskom kontinentalnom destinacijom.

Naime, radovi na trgu Svetog Trojstva još uvijek traju stoga će se ova manifestacija vratiti na svoju staru lokaciju, na istočni dio stare barokne jezgre grada. Naime, tamo je Advent doživio svoje najbajkovitije izdanje do sada.

Još uvijek nemamo informacije o samom programu, međutim sudeći prema fotografijama na društvenim mrežama, Osijek je započeo s dekoriranjem parkova i ulica. Poznato je kako počinje 02.12. i traje do 25.12.2022., vraća se i panoramski kotač, a bit će tu i brojna druga iznenađenja.

Vjerujemo da će se ove godine Osijek posebno istaknuti i potruditi obraniti titulu najboljeg Adventa u Hrvatskoj.

U svakom slučaju, ako ste željni dobre zabave, ukusne hrane i odlične atmosfere, neka vam Advent u Osijeku bude nezaobilazna destinacija.