FOTO by Instagram

Putovanja

Kreće sezona cvjetanja trešnje, a Japanci kreću s proslavom “hanamija”

admin 15. ožujka 2021.

Pogledajte top mjesta na kojima je ova predivna prirodna pojava najupečatljivija

Neugodna zima pred izlaznim je vratima i kalendarski gledano uskoro ćemo uživati u proljeću. U kalendarsku priču uklapaju se i prve zrake sunce koje su već izvukle prve pupoljke i cvrkute ptica.

Za japansku kulturu ovaj period je od iznimne važnosti jer tradicionalno ulaze u hanami – tradicija koja doslovno znači “gledati u cvijeće“. Opčinjeni cvjetanjem Japanci organiziraju mimohode i kampiranje, a sve u znaku promatranja i divljenja ovoj pojavi. 

U ovo vrijeme japanske gradove preplave turisti koji s jednakim uzbuđenjem prate ovu tradiciju, ali zbog situacije u kojoj se nalazimo ova će godine biti nešto drugačija, bez previše posjeta. 

Tokio krije neka od veličanstvenih mjesta na kojima možete uživati u ovoj pojavi, ali nekoliko lokacija ipak su prepoznate kao one najljepše i uskoro ćemo svi moći uživati u njihovim prizorima. Parkovi poput Shinjuku Gyoen i Rikugien te prigradske ulice u Nakameguri jedne su od najboljih lokacija, a mi vam u nastavku donosimo top 5.

Kanda River

Rijeka Kanda je manje poznato odredište sakura u središnjem Tokiju koje tek posljednjih nekoliko godina dobiva na važnosti. Iako ste prije nekoliko godina na ovoj lokaciji mogli uživati uz mali broj turista, unazad nekoliko godina sve više ljudi otkriva ovu lokaciju i danas je ona jedna on najpopularnijih.

Kunitachi

Smješten u zapadnom Tokiju, Kunitachi je simbol cvjetanja trešnje i must-have lokacija za sve ljubitelje ove pojave. Šetnja po pješačkim nadvožnjacima u punom cvatu ostavlja bez daha.

Chidorigafuchi Boathouse

Chidorigafuchi je poznat po svojoj spektakularnoj sakuri koja uključuje oko 200 stabala cvjetova trešnje yi yoshino i yamazakura. Najam broda i veslanje ispod procvjetalih grana samo je jedno od iskustva koje možete doživjeti na ovom mjestu.

Shinjuku Gyoen

Iako mnogi ne očekuju pronalazak mira i opuštanja u užurbanom Shinjuku, ali postoje mjesta na kojima ćete se osjećati kao da ste se isključili od ostatka svijeta. Ovo je jedno od najljepših zelenih površina u Tokiu i jedno od najvećih turističkih mamaca koje u ovo vrijeme eruptira u prekrasnu ružičastu boju.

Inokashira Park

Smješten samo 15 minuta od centra Tokija, ovaj park ima više nego dovoljno zelenih površina da vaše razgledavanje može potrajati i čitav dan. Osim zoološkog vrta, parkova, ribnjaka i igrališta ova lokacija donosi najljepše cvjetanje u nekoj urbanoj sredini Japana.