FOTO by Lionsgate

Film

Kreće produkcija biografskog filma o Michaelu Jacksonu

admin 24. siječnja 2023.

"Prilika da ispričam njegovu priču bila je neodoljiva" - Antoine Fuqua

Uskoro kreće snimanje dokumentarnog filma o životu Michaela Jacksona, a film će se fokusirati na sve aspekte njegovog života. Simboličnog imena “Michael” film će režirati Antoine Fuqua, odavno priznat po svojim naslovima “Training Day“, “The Equalizer” i “Emancipation“. Scenarij će potpisati, tri puta nominiran za Oscara, John Logan koji je napisao scenarije za filmove “Gladiator” i “Skyfall“.

“Prvi filmovi u mojoj karijeri bili su mjuzikli i još uvijek osjećam da je kombinacija filma i glazbe duboki dio onoga što jesam. Za mene ne postoji umjetnik sa snagom, karizmom i čistom glazbenom genijalnošću kao što je to bio Michael Jackson. Na snimanje filma potaknulo me gledanje njegovog rada kao prvog tamnoputog umjetnika koji je nastupio na MTV-u. Njegova glazba i životno djelo dio su mog svjetonazora, a prilika da ispričam njegovu priču na ekranu uz njegovu glazbu bila je neodoljiva.” – izjavio je Antoine Fuqua.

Studio Lionsgate najavio je da će se film baviti svim aspektima Jacksonova života, i pozitivnim i negativnim.

Očito su biografski filmovi hit u svijetu filma pa ćemo nakon filmova “Bohemian Rhapsody“, “Elvis” i “I Wanna Dance with Somebody” uživati u još jednom liku koji je obilježio svjetsku glazbenu scenu.

Film ove godine kreće u snimanje i realizaciju i možemo reći da je ispred najmanje godina i pol iščekivanja.