Ljubimci

Kreativne ideje koje će zaštititi vaše blagdansko drvce od ljubimaca

Engineer 17. prosinca 2019.

Stanite na kraj prevrnutom boru i polupanim kuglicama

Kada dođe blagdansko vrijeme neki se ljubimci pretvore u prave Grincheve i nastoje uništiti sve što bliješti, sjaji ili svira.

Nedavno smo pisali o “pola božićnog drvca” koji je dizajniran tako da vaši ljubimci ne mogu do njega.

Dobili smo par komentara da niti to ne bi spriječilo njihove ljubimce pa smo se bacili u potragu za apsurdnim rješenjima.

1) Ogradite svoj bor

Ovo je najjednostavnija varijanta radikalnih poteza kada je u pitanju zaštita drvca. Postavite kavez oko svog drvca i promatrajte vašeg bespomoćnog ljubimca.

Tako je Rex, gleda se očima, a ne šapama!

2) Omotajte drvce prozirnom folijom

Još jedna jednostavnija varijanta koja može, ali i ne mora biti korisna. Ako je vaš ljubimac dovoljno pametan da istražuje i shvati u čemu leži tajna možda je bolje ne prakticirati ovu varijantu.

Ova varijanta je za one strašljive ljubimce koji će shvatiti da neka transparentna sila štiti vaš bor i da je bolje ne njuškati okolo.

3) Okitite samo polovinu drvca

Ostavite donju polovicu neokićenu te zbunite vašeg ljubimca ovim potezom. Možda ne shvati da je gornja okićena, pa u razočaranju odustane od uništavanja.

4) Dekorativno ga zaštitite

Ovo je umjetnička verzija prvog prijedloga u kojem umjesto kaveza koristite blagdansku dekoraciju u vidu ogromne lanterne. Osim što će zaštititi drvce priuštit će i dodatan dekor vašem domu.

5) Objesite drvce na strop

Ako vam niti jedan korak ne odgovara da zaustavite svog ljubimca budite spremni na najradikalnije poteze, a ovaj je zasigurno jedan od njih.

Okrenite ga naopako tako da ga postavite na strop i mirno provedite blagdane bez razmišljanja hoće li vaše drvce preživjeti blagdane.