Putovanja

Krbelica – maleni otočić koji svojim izgledom podsjeća na ribicu!

admin 21. srpnja 2021.

Udaljen samo 100 metara od plaže spada u jedan od najslađih otočića

Ako ćete ovog ljeta prolaziti pored Primoštena imajte na umu da se nalazite samo 15-ak minuta od jednog od najšarmantnijih i najmanjih hrvatskih otočića.

Krbelica je otočić kružnog oblika s promjerom od oko 100 metara, a od obale je udaljen manje od 100 metara.

Hrvatska je zemlja s bezbroj prirodnih ljepota, ali postoje i neka za koja nismo niti znali do uvođenja tehnologije u naš život.

Tako je aplikacija Google Earth bila od velike pomoći kada je u pitanju istraživanje hrvatske obale i otoka.

Jedan od njih je pogled iz ptičje perspektive na otok Galešnjak. Maleni otočić u obliku srca brzinom je svjetlosti osvojio kritičare i putopisce, a svojim je šarmom zaslužio mjesto u cijenjenom Huffington postu koji mu je dodijelio titulu „najslađeg otoka na svijetu”.

U vrlo sličnoj situaciji je i otočić Krbelica koji, osim svojom ljepotom, mami i svojim izgledom. Pogledom iz ptičje perspektive možemo zaključiti da i on ima oblik koji podsjeća na ribicu.

O ukusima se ne raspravlja, ali postoji i i struja koji tvrde da ih Krbelica podsjeća na kornjaču. Nama ima izgled ribice i izgleda prekrasno.

Na samo 100 metara od plaže svatko ima priliku otplivati i iz prve ruke doživjeti osjećaj boravka na “ribica otoku”. Nadamo se ste ovog ljeta u blizini.