FOTO by Instagram @croatiafulloflife / @visitopatija

Putovanja

Kraljica Jadrana – doživite jesen u bajnoj Opatiji!

Daria Lovrić 21. rujna 2022.

Oaza zdravlja, wellnessa i kulturnih događanja nadohvat ruke!

O Opatiji ne moramo previše pisati, iako njezina ljepota zaslužuje i puno više od samog članka.

Prekrasni luksuzni smještajni kapaciteti, bogata gastronomska ponuda, znamenitosti, najljepše more na svijetu, wellness oaze i očaravajuća šetnica samo su neke od atrakcija koje krase ovo šarmantno mjesto.

Bajna Opatija zablistala u jesenskom tonu!

Iako je na moru, Opatija je atraktivno i popularno turističko odredište među posjetiteljima diljem svijeta tijekom cijele godine. Nas se posebno dojmila pobojana jesenskom paletom boja u raskošnom ruhu i odmah smo počeli razmišljati o vikend putovanju.

Prošećite prekrasnom šetnicom Lungomare, posjetite kip Djevojke s galebom – simbol Opatije i opustite se u Parku Angelina.

U petak, 23.9. osjetite uzbuđenje koje pruža Veprinac Ghost Tour u organizaciji udruge “Kulturni front”. Veprinac Ghost Tour je kostimirano storytelling uprizorenje koje se odvija u starom gradu Veprincu.

Vodi ga licencirani turistički vodič te sudjeluju mnogi glumci. Udruga za razvoj kulture mladih Kulturni front i obrt za interpretaciju baštine Terra Incognita pozivaju sve zainteresirane da se pridruže uzbudljivom obilasku starog grada Veprinca i urone u vrijeme kad je sve bilo moguće.

Kako bi vam vikend bio što ispunjeniji u subotu, 24.9. uživajte u klapskoj pjesmi uz mandolinu. Festival Klapa i mandolina smotra je tradicionalnih vokalnih skupina – klapa, koje su a capella pjevanje upotpunile žičanim instrumentima poput mandolina i gitara.

Festival Klapa i mandolina
Festival Klapa i mandolina / visitopatija.com

Festival klapa i mandolina turističko je, ali i kulturno događanje koje često turistima služi kao početna točka istraživanja bogate baštine hrvatske pučke pjesme.

Ako još uvijek nemate planova za vikend, vjerujemo da ste upravo promijenili mišljenje. Ovo je pravi trenutak da se zaputite u Opatiju i provedete kratki, ali slatki odmor iz snova.

Kako bismo vam olakšali potragu za smještajem, naš favorit je Hotel Paris – novo renovirani moderan hotel smješten u centru Opatije, nekoliko koraka od najpoznatijeg parka Angiolina te u blizini mora i poznate šetnice Lungomare, koja običnu šetnju pretvara u poseban doživljaj.

Nalazi se u blizini brojnih šljunčanih plaža i pješačkih staza, a gosti mogu lako istražiti kulturne znamenitosti. Posjetite Hotel Paris i doživite sve što može ponuditi, opuštajući se uz odličnu hranu, vino, prirodu … i uživajte u životu!

kraljica Jadrana Opatija

Svoj smještaj možete rezervirati putem selectbox.hr!