Kultura

Kralj valcera André Rieu priredio neviđen nastup u zagrebačkoj Areni!

Viktoria Šafranić 16. lipnja 2017.

Zbog ovog čarobnog koncertnog spektakla neki su prošli i stotine kilometara…

Andre Rieu Arena Zagreb  – Violinist, dirigent i skladatelj André Rieu sinoć je sa svojim spektakularnim Johann Strauss Orchestra nastupio u prepunoj Areni Zagreb. Čim su ulaznice izašle u prodaju, potražnja za njima bila je neviđena, potvrđujući time status najtraženijeg događaja sezone.

Da podsjetimo, nizozemski violinist André Rieu na posljednjoj je Billboardovoj top-listi najprofitabilnijih glazbenih turneja, objavljenoj u travnju, sa zarađenih 9 milijuna dolara završio na drugome mjestu.

Svi su nestrpljivo čekali početak koncerta gledajući prema pozornici, no André je sve iznenadio i ušao sa svojim orkestrom sa stražnje strane, koračajući tako kroz cijelu publiku u ritmu prekrasnih melodija. Publika ih je sve zajedno pozdravila gromoglasnim pljeskom. Zatim su nas uveli u nezaboravna tri sata neopisivog scenskog nastupa.

Pripremili su nam pravu kazališnu predstavu, a šaljivi orkestar nasmijavao je sve prisutne. Svi su ostali očarani izvedbom ‘Dobro mi došel prijatelj’ koju možete pogledati ovdje:

André je prije svoje izvedbe ‘You will never walk alone’ rekao: ‘Glazba spaja ljude…od kud god dolazite, večeras smo svi ovdje s jednim ciljem, a to je da uživamo u glazbi. Mnoga su prijateljstva nastala upravo na mojim koncertima.’

Također se prisjetio kako je sve krenulo prije tridesetak godina: ‘Tražili smo sobu za probu, no nismo imali novaca pa nam je ravnatelj škole ustupio prostoriju kako bismo mogli vježbati. Tada nas je bilo trinaestak i svi smo bili odjeveni u crno, a pogledajte nas danas’, nadodao je slavni virtuoz i pokazao na svoj raskošan Johann Strauss Orchestra koji je prštao od ljepote boja. Andre Rieu Arena Zagreb.

‘Konačno smo i mi iz malo starijih generacija dobili priliku izvestui negdje svoje bolje polovice, jer danas se glazba uistinu promijenila i rijetko naiđemo na jedan ovakav nastup vrijedan divljenja’, zaključio je gospodin iz publike te nam priznao kako je i on primio svoju gospođu pod ruku te su potom kao i mnoštvo iz publike, zaplesali valcer usred dvorane, koji ih je podsjetio, odnosno vratio u neka stara, bolja vremena. Andre Rieu Arena Zagreb.

Andre Rieu Arena Zagreb

Nekima su i oči zasuzile, a čak u nekoliko navrata ljudi su odlazili do pozornice s poklonima, prvenstveno cvijećem kao znak zahvale za kralja valcera. Za sve one koji nisu mogli prisustvovati koncertu, imat će priliku kupiti CD koji će biti u prodaji nakon završetka turneje, a na kojem će se naći i najbolja publika, nadajmo se upravo ova naša hrvatska koja je jučer plesala i pjevala u sav glas. Uistinu se moglo vidjeti koliko André uživa s nama, gotovo jednako kao i mi s njim. Koncert je trajao puna tri sata i zaista možemo reći da je ovo bio jedan od onih rijetkih događaja koji ćemo pamtiti čitavog života. Andre Rieu Arena Zagreb.