FOTO by Instagram @leathered_girls_ / @sourceunknown_official

Moda

Kožne jakne – stigli prvi primjerci u Bershku, Stradivarius, Pull&Bear i Zaru!

Viktoria Mikulić 25. kolovoza 2023.

Evo kako ih stilizirati…

Pitajte bilo koju osobu o najdražoj jesenskoj odjeći za van i nesumnjivo će se među najviše odgovora pronaći i kožna jakna. Od bezvremenskih balonera, funkcionalnih kabanica, puffer jakni koje vam mogu pružiti udobnost na svakom koraku, pa sve do traper jakne koja se nosi posvuda, postoji vrijeme i mjesto za gotovo svaki stil vanjske odjeće.

Prvi pogled na jesenske kožne jakne popularnih high street brendova!

Ali uz najbolje kožne jakne ne morate čekati loše vrijeme da biste ih nosili. Njihova svestranost daje im enormnu privlačnost, pritom ih čineći neospornim dijelom garderobe tijekom cijele godine, a osobito u jesenske dane.

Na samim počecima nosile su ih motociklističke bande, dok su kasnije, oko 50-ih bile glavna atrakcija na muškim filmskim zvijezdama. Pripadnice nježnijeg spola, kožne su jakne tek počele nositi oko 1970-ih.

Poznate high street trgovine polako su počele uvrštavati djelić jesenskih noviteta među kojima je naravno i kožna jakna. Zara, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius – škicnuli smo njihovu ponudu i izdvojili 10 modela koje ćemo već kroz nekoliko tjedana moći nositi:

Od klasičnih crnih modela, do maslinasto zelene, srebrne, bijele i smeđe jakne, sigurni smo da će vam barem jedna zapeti za oko.

Kako stilizirati kožnu jaknu?

One su idealne za spajanje s ležernim, nenametljivim izgledom – trapericama i širokom bijelom košuljom ili lepršavim lanenim hlačama u kombinaciji s majicom s printom.