Korisni trikovi za bolje raspoloženje!

Viktoria Šafranić 07. lipnja 2017.

Uživajte u dobrom raspoloženju svim osjetilima

Kockica čokolade, slušanje omiljene pjesme ili miris omiljenog čaja – da, to je dobar razlog za izmamiti osmijeh na lice. Osjetilna iskustva su dio naše svakodnevice i ona utječu na naše raspoloženje, a što može biti bolje od uživanja u životu punim plućima?

Ubrzani životni ritam i previše obaveza razlozi su zbog kojih često nismo niti svjesni vanjskih utjecaja na naša osjetila koja nas čine nervoznim i loše raspoloženim. Zvuk budilice obilježava nam početak dana i još je jedan dokaz da osjetilna iskustva od ranog jutra utječu na naše raspoloženje. Često glas drage nam osobe smanjuje razinu stresa i trenutno popravlja naše raspoloženje. Boravak u prirodi i pogled u zelenilo također može relaksirati, a kretanje u prirodi potaknuti proizvodnju hormona sreće.

No, osjetilo koje najviše utječe na dobro raspoloženje je osjetilo njuha. Mirisi imaju podsvjesni efekt na nas, podižu raspoloženje, bude sva osjetila i podsjećaju na lijepe trenutke. Osim toga, različiti mirisi mogu različito utjecati na nas. Tako će vas miris ruže oraspoložiti, vanilija smiriti, uz trešnju nećete osjećati iscrpljenost dok ćete uz kakao zaboraviti na naporan i stresan dan na poslu. Novi NIVEA uljni losioni stopili su ova četiri neodoljiva mirisa i dragocjena ulja jojobe, argana, makadamije i badema kako bi koži pružili pouzdanu i učinkovitu njegu, a vašim osjetilima nezaboravno iskustvo. Zaboravite na gubitak vremena, jer novi losioni ne ostavljaju ljepljiv trag te se brzo upijaju. Idealan spoj za probuditi osjetila i popraviti raspoloženje u trenu.

Osim mirisa, možete popraviti raspoloženje s još nekoliko korisnih trikova za vaša osjetila:

• Nazovite omiljenu prijateljicu – glas drage osobe u trenu će vam popraviti raspoloženje, a vjerujemo da ćete se i nasmijati.

• Uživajte u okusima – bliži se vrijeme godišnjih odmora. Idealno vrijeme da okusite što više različitih jela lokalnih kuhinja. Odvažite se na kulinarske specijalitete koje inače ne jedete, a ovo jedinstveno iskustvo podsjetit će vas na uživanje svaki put kada vas neki određeni miris podsjeti na to.

• Zagledajte se u zvijezde – organizirajte piknik ili druženje pod vedrim nebom. Dobro društvo, omiljena jela i pića, mirisi prirode i topli povjetarac ljetnih noći potaknut će vaša osjetila na uživanje i stvaranje dobrog raspoloženja.

• Dodirnite stvari – sjećate li se kada ste se zadnji put “igrali” u pijesku? Odaberite omiljenu plažu i dopustite pijesku da prođe kroz vaše ruke, sagradite mali dvorac ili jednostavno prošetajte bosi. Dodiri su odlični za stvaranje lijepih uspomena i za popravljanje raspoloženja.

Ne zaboravite dijeliti osjetilna iskustva s vama dragim ljudima, uživajte svakog dana svim osjetilima.