FOTO by Instagram @konoba.didovakuca

Putovanja

Konoba Didova kuća na Pagu oduševit će čak i one najzahtjevnije

Mia Vodopija 18. kolovoza 2021.

Uživajte u domaćoj hrani i obiteljskoj atmosferi

Volite putovati, imate još dana godišnjeg odmora ili biste se rado za vikend zaletjeli negdje… u slučaju da ste se prepoznali, imamo za vas odličan prijedlog!

Kada pomislite na jedan od naših najljepših otoka, sigurno pomislite na Pag. Otok s 2500 sunčanih sati, na kojem nabolje uspijeva bura, cijeli posut ljubičastom bojom ljekovite kadulje, gradom koji datira iz 1443. godine.

Pag je otok ovaca, paškog sira i janjetine, baškotina, soli, bure i kamena, kadulje i mora, paške čipke, karnevala i paškog kola. Upravo zato je lako naći dobar bistro i dobar restoran.

Didova kuća zvuči kao mjesto koje bi privuklo stariju gospodu i dame, ali je uređen prostor prepun višebojnih artefakata. Terasa ima prekrasan pogled na more, a stolovi bliže zidovima nisu izloženi osobito jakoj buri.

Kod njih se jela pripremaju po starim receptima ljudi s otoka, Primorja i Dalmacije.

Ova kuća sagrađena je 1906. godine. Sagradio ju je Ive Ivela Fabijanić za potrebe konobe, gdje su visili pršuti, paški sirevi, gdje se čuvalo vino i sušila riba. Konoba je Ivi prvo služila za veselice i fešte s društvom, a kasnije u ovu kuću useljava sa svojom obitelji.

Sve iz mora i oko mora je njihov način života, što su se trudili i prenijeli na konobu. Masline i ulje, mendule, orah, koromač, marinirano povrće i voće, pršuti, domaće tjestenine, dagnje, ribe, domaći kruh s maslinovim uljem, puno raznih butelji dobrog vina…

Sve je to identitet konobe Didova kuća.

Dobra hrana, dobra atmosfera, prekrasan pogled – nemate što razmišljati! Ako ste u mogućnosti, posjetite konobu Didova kuća još ovaj vikend!