Koncertni spektakl koji je zagrijao sve generacije!

Antonija Andabak 08. travnja 2017.

Rijetko kada možemo vidjeti da različite generacije jednako uživaju u nekim taktovima, no uz Parov Stelar i to smo doživjeli

Parov Stelar Dom Sportova – Sinoć je u Domu sportova atmosfera dovedena do usijanja, uz eklektičan mix electro swinga, jazza i neizostavnog housa, publici je prenesena pozitivna vibra koja je trajala do samog kraja. Na koncertu koji je trajao gotovo dva sata, uz ritmove elektronike plesali su ljubitelji iste svih dobi!

Producent i DJ Parov Stelar, pravim imenom Marcus Füreder, na svjetskoj elektro sceni gotovo je dvadeset godina, a koncertom u Domu Sportova predstavio je pjesme s novog albuma„The Burning Spider“ koji će izaći točno dva tjedna nakon sinoćnjeg spektakla.

Parov Stelar Dom Sportova

Iako možemo reći da su cijene ulaznica bile „konkrente“, zaljubljenicima elektro zvukova to nije ni najmanje smetalo u nastojanju da ispune Dom Sportova. Koncert je otvorila energična predgrupa Roppongi Red, bečki ekscentrici koju su zagrebačku publiku zagrijavali mješavinom raznih klupskih stilova s naglaskom na mix synht popa i elektronike.
Točno na vrijeme, u 22h svjetla su se ugasila, a na stage su se prolomili zvukovi saksofona, trube i trombona, trio koji je uz ostale članove benda: basist/gitaristu i bubnjara, potvrdio da Parov Stelar nije pripremio samo uobičajen DJ set.

Izlaskom karizmatične pjevačice Cleo Pantehre, publiku je svojom senzualnom, damskom te ujedno ekstravagantnom prisutnošću, držala budnom do samog kraja. Ne možemo se oteti dojmu da nas je svojom pojavom s crnim šeširom na glavi i snažnim vokalom podsjetila na legendarnu Lizu Minelli. Koncert je otvoren pjesmom Clap Your Hands Stelarovog albuma ‘The Demon Diaries.

Poslušajte izvedbu jedne od najpoznatijih Stelarovih skladbi „Booty Swing“:

Cleo Panther je publiku na hrvatskom jeziku upitala: „Uživate?“ a potom ih upoznala sa svojim hrvatskom korijenima s očeve strane, te priznala kako je njen tata emotivno reagirao na vijest da opet dolaze u Hrvatsku predstaviti publici svoju viziju. Te riječi su bila savršena uvertira za pjesmu Grandpa’s Groove s novog albuma „The Burning Spider“. Parov Stelar Dom Sportova.

Publika je u jednom trenutku na znakove energične pjevačice bila potpuno sinkronizirana u pokretima, i to u prvim taktovima pjesme „Cuba Libre“ s novog albuma.

Parov Stelar s bendom je imao tu potrebnu konstantu u izmjenjivanju pjesmama, interakciju s publikom, svaki član benda je imao svoju ulogu na stageu, a pjesme su začinili svojim solažama i to od trubača, saksofoniste do solo dionice akustične gitare. Uigranost i neodoljivu koreografiju pratećeg benda podizao je odličan light show i ozvučenje. Publika je pozivala bend na stage čim bi pauza između pjesama trajala duže od 20 sekundi, tražila je još i dobila je još.

Koncert je potrajao do malo prije ponoći, zaključivši večer s pjesmom Libella Swing. Baš kako sam naziv govori, publiku su pozdravili skladbom kreiranom modernom studijskom tehnikom uz zvuk stare melodije, baš poput onoga čemu svi težimo. Parov Stelar Dom Sportova.