Kultura

Koncert života nevjerojatnog Olivera Dragojevića!

admin 12. ožujka 2017.

Najbolji glazbenik svih vremena, Oliver Dragojević jučer je u Areni Zagreb održao koncert stoljeća te sve prisutne ostavio bez daha.

Oliver Dragojević Zagreb – Povodom svog 70.rođendana, koji će obilježiti ove godine, Oliver Dragojević jučer je održao koncert života. Oko 15.000 obožavatelja skupilo se u Areni Zagreb kako bi s ovom glazbenom legendom proslavili uspješnu karijeru koja ni dan danas ne jenjava. Uz Olivera, nastupila je i Zagrebačka filharmonija koja je itekako dokazala da je reprezentativna pratnja hrvatskog velikana. Koncert je i započeo samostalnim nastupom Zagrebačke filharmonije u trajanju od devet minuta, a na samom kraju izvedbe, na pozornici se pojavio Oliver uz gromoglasan pljesak svih prisutnih. Prva pjesma koju je Oliver izveo bila je itekako simbolična, pod nazivom „Evo mene među moje“ s kojom publici daje do znanja da su svojim prisustvom u potpunosti ispunili njegovo srce.

Oliver Dragojević Zagreb

Nakon toga, uslijedila je svima dobro poznata melodija „Zelenu granu s tugom žuta voća“, a zatim i ostali hitovi poput „Ako izgubim tebe“, „Nestajem“ i „Nocturno“. Pjesmu „Nevera“ izveo je s počasnim gostom Antoniom Serrano, jednim od najboljih svirača usne harmonike. Nakon toga, uslijedile su prekrasne balade „Brod u boci“ i „Što to bješe ljubav“ tijekom kojih smo primijetili mnoga lica prepuna emocija i suza radosnica. Oliver Dragojević Zagreb.

Zagrebačka filharmonija odlazi, Oliver ostaje sam na pozornici za klavirom te mu se pridružuje zbor Izvor koji dolaze s kraja partera, noseći prekrasne lampione. Zajedno su izveli skladbe „Dobar dan“, „Lipa moja“, i „Vjeruj mi“ s kojima nikoga u publici nisu ostavili ravnodušnim.

„Trag u beskraju“, pjesma koju se dugo čekalo, Oliver je izveo s Dupinima, te se na toj pjesmi atmosfera podigla do vrhunca.  Nakon toga, uslijedili su najveći hitovi koje je Oliver čuvao za sam kraj, a to su „Tko sam ja da ti sudim“, i „Kad mi dođeš ti“. Pjesmu Magdalena  izveo je s Elvisom Stanić, popularnim sviračem harmonike. Zatim još slijede dvije samostalne Oliverove izvedbe “Dobro jutro tugo” i “Moj lipi anđele”. Oliver Dragojević Zagreb.

Brojni poznati pružili su podršku Oliveru i prisustvovali na koncertu: Jelena Rozga i Stjepan Hauser koji se u pjesmi “Pismo moja” pridružio na pozornici sa svojim violončelom, zatim Jacques Houdek sa suprugom i mnogi drugi suradnici i prijatelji glazbenika.

Na pjesmi “Vridilo je” gost je bio Matija Dedić koji je oduševio publiku, a nakon toga Dupini započinju a capella “Dva puta sam umra” na koju je cijela dvorana pjevala. Oliver nastavlja u istom ritmu s pjesmama “Bez tebe”, “Nedostaješ mi ti”, “U ljubav vjere nemam” i “prekrasnom “I wish” melodijom. Na pjesmu “I believe” zbor se vraća na pozornicu, a tijekom pjesme “Morski vuk” cijela Zagrebačka filharmonija popela se na scenu. Oliver, Zagrebačka filharmonija i bend izveli su četiri posljednje pjesme, a to su: “Nisi više moja bol”, “Galeb”, “Cesarica” i “Vjeruj u ljubav” na koju su se svi gosti koncerta popeli na pozornicu.

Koncert je trajao tri i pol sata, tijekom kojih se nijedna osoba nije pomaknula s mjesta. Sve je bilo toliko odlično organizirano, na nivou svjetskih zvijezda. Oliver je time dokazao da se može mjeriti s najboljim svjetskim izvođačima jer takav izuzetan vokal se samo jednom rađa.