Poznati

Koncert Detoura na otvorenju Adventa u Klovićevim rasplesao i brojne poznate!

Viktoria Šafranić 04. prosinca 2017.

Uz magično paljenje više od 60 000 lampica, plesanje uz ritmove poznatih hitova grupe Detour i uživanje brojnih posjetitelja u fantastičnoj gastronomskoj ponudi otvoren je Advent u Klovićevim dvorima

Sinoć je publika na idilično uređenom platou Gradec doživjela čaroliju blagdana i rasplesanom atmosferom pokazala koliko im je ovaj gornjogradski advent omiljeno mjesto u prosincu, a druženju uz koncert nisu odoljeli ni brojni poznati: Lucija Lugomer, Ana Radišić, Ana Maras Harmander, Ecija Ivušić, Lara Antić, Tara Rosandić, Marko Petrić, Katarina Baban, Robert Sever, Zoran Aragović, Ogi Antunac.

Nakon prošlogodišnjeg osvajanja društvenih mreža ni ove godine brojni posjetitelji nisu propustili fotografiranje s pogledom na Zagrebačku katedralu i tako s bajkovitog Adventa u Klovićevim dvorima ponijeli najljepšu adventsku fotografiju kao uspomenu. Povodom otvorenja najvećeg gornjogradskog Adventa, Klovićeve dvore i Plato Gradec obišli su u nedjelju i predstavnici Grada Zagreba i Turističke zajednice Grada Zagreba na čelu sa zamjenicom Gradonačelnika Jelenom Pavičić Vukičević i direktoricom TZGZ Martinom Bienenfeld.

Od sinoćnjeg spektakularnog otvorenja pa do zadnjeg dana u ovoj godini, omiljena blagdanska manifestacija na krovu grada ponudit će za svakoga ponešto. Glazbena pozornica na platou Gradec svaki će dan ugostiti bendove dok su petak i subota rezervirani za najpoznatija imena domaće glazbene scene: Ljetno kino, Marko Tolja, Kuzma&Shaka Zulu, Songkillersi, Šajeta, Cubismo, Vatra i Dino Dvornik Tribute band.

Subotom zagrijavanje kreće već u prijepodnevnim satima uz špica party Grinč@Grič, koji će subotnja prijepodneva učiniti zabavnijim no ikad. Oni posjetitelji željni umjetnosti i uživanja u postavama Galerije Klovićevi dvori do zatvaranja Adventa moći će posjetiti izložbe petkom i subotom čak do 22 sata, uz promotivnu cijenu ulaznica od 10 kuna od 19 do 22 sata.

Poseban bajkovit atrij Galerije ove godine za Advent je uredio svojim magičnim ilustracijama multimedijalni umjetnik Zdenko Bašić, inspiriran svima poznatim bajkama Hans Christiana Andersena i drugih autora.

Topla blagdanska priča gornjogradskog Adventa ove godine ima okus domaćih autohtonih delicija u što su se uvjerili i gosti sinoćnjeg otvorenja i tako uživali u poljičkom soparniku obitelji kraj Omiša, najpopularnijim palačinkama Milky Wheya i njihovoj očaravajućoj čokoladnoj fontani, šiš-kobasi restorana Mundoaka, germknedlama po receptu Marina Medaka i ostalim gastro iznenađenjima devet ugostiteljima. Sudeći prema otvorenja, na krovu Zagreba s najljepšim pogledom na grad sprema se 28 dana najljepšeg blagdanskog provoda za svakoga.


Program Adventa u Klovićevim dvorima i druge informacije nalaze se na službenoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/adventuklovicevim/