FOTO by Finjak / A most unusual garden

Zabava

Konačno otvorene 3 najšarmantnije terase u gradu! Na koju ćete se uputiti danas popodne?

Viktoria Mikulić 01. ožujka 2021.

S kime ćete obilježiti prvi dan ožujka i iza posla kratiti vrijeme ispijajući kavicu, čašu rosea ili gin tonic?

Simboličan datum je konačno stigao! Postoji li bolje vrijeme za promjene od ponedjeljka 1.3.? Zasigurno ne, posebice ove sezone kada smo naučeni na #novonormalno i suočeni  s potpuno drugačijim životom od onog na koji smo nekoć navikli.

Stoga nije iznenađujuće što nas vesele prave sitnice. Mala stvar poput otvorenja terasa kafića i restorana sada je postala velika vijest. Više no ikada ćemo cijeniti slobodu kretanja i nijedan dan ne uzimati zdravo za gotovo.

Iako su već neko vrijeme zatvoreni, vlasnici barova nisu se dali smesti u naumu da svojim vjernim gostima omoguće još posebniji doživljaj u njihovom prostoru, osobito vanjskom koji je od danas dostupan. Uz njihovo otvorenje, na nebu nam je zasjalo i sunce koje je još više podiglo naše raspoloženje.

Nama su posebno za oko zapele tri terase u gradu koje i inače najljepše blistaju, a posebice sada nakon što je prošlo predugo vremena otkako smo ih posjetili.

Jedna od onih na koju najradije svraćamo dolazi u sklopu poznatog zagrebačkog hostela Swanky Monkey Garden koji se nalazi u samom centru grada, u Ilici 50.

Ovi inovativni vlasnici dali su si truda i obnovili terasu koja je i inače bila divna i ukrašena tropskim motivima, baš poput prave male džungle, a vjerujemo da je sada još zanimljivija. Uz nju eksterijer krasi i golem bazen rezerviran za sve goste hostela.

Swanky Monkey Garden poznat je po egzotičnim voćnim koktelima s kojima ne samo da ćemo utažiti žeđ u vrućim danima, već će nas isti opustiti nakon užurbane svakodnevice i vratiti potrebnu pozitivu.

Drugi, no ništa manje poseban je definitivno A most unusual garden, koji je najpoznatiji po svojoj bijeloj kućici na drvetu, a koja dolazi na dva kata s balkonom u vintage ozračju. Čim se krenete spuštati s Jadranskog mosta prema Savi, odmah ćete je uočiti te se istog trena poželjeti ondje pojaviti.

Moramo priznati da je ovo nešto najoriginalnije što krasi grad Zagreb kada govorimo o ugostiteljskim objektima, jer ispijati omiljen napitak u krošnjama drveća i s neprocjenjivim pogledom zaista je privilegija. Nadalje, u donjem dijelu terase nalazi se ogroman tepih koji izgleda poput trave, a na kojem možete ležati uz preslatke ukrasne jastučiće.

Osim šarmantnog ambijenta, ovaj je kafić rezerviran za sve ljubitelje gina, jer u ponudi imaju nekoliko različitih okusa. Tu su još i craft pive, kokteli i druge trendi delicije.

Šećer na kraju, mjesto stvoreno za sve hedoniste je Finjak, koji se nalazi u Vlaškoj ulici 78, skriven u intimnom gradskom dvorištu. Bez obzira na to što nije odmah vidljiv s glavne ceste, svaki obožavatelj dekora i ugođaja znat će gdje se krije ova adresa. Toliko malen, a toliko upačatljiv, postao je kultno mjesto za odlzak na spoj, čavrljanje s BFF, i općenito mjestašce za odmor gdje stresa nema.

Dok ih za blagdane krase Orašari, u proljeće ovaj kultni kafić zablista u cvjetnom ruhu, a ovog puta IT mjestu pridružio se i retro bicikl kao najljepši vjesnik proljeća, te uvijek prisutni medvjedići.

Nadamo se da smo vam barem malo uljepšali dan i tjedan ovim ljupkim terasama i da na umu već imate onu najdražu osobu čiji broj planirate okrenuti pod pauzom ili iza posla, i počastiti je odlaskom na jedan od tri favorita među terasama.