FOTO by Instagram @letsgo.ba / @dreamofajourney

Zabava

Kompletni vodič za ovogodišnji zagrebački advent

Krešimir Šustić 29. listopada 2020.

Doznali smo kako će izgledati ovogodišnja božićna čarolija

2020. je počela turbulentno zbog aktualne pandemije koronavirusa, no nekako smo se ipak nadali da neće potrajati cijelu godinu.

Samim time nam su nam proljeće i ljeto bili drugačiji nego što smo navikli, ali moramo priznati da nam je bio gušt bez gomile turista uživati u morskim krajolicima Lijepe naše.

Nakon povratka s ljetovanja smo vjerovali da će se sve smiriti i da ćemo moći nastaviti normalno živjeti, ali brojke zaraženih su počele naglo rasti.

Uskoro nam se približava najljepše doba godine za koje smo navikli da bude veselo i popraćeno pravim blagdanskim štihom, te da uživamo u milijunima lampica i kulinarskim delicijama.

Iako su na početku postojale špekulacije kako će ovogodišnji advent biti otkazan i da nećemo imati prilike guštati u najboljem društvu okruženi šarenim dekoracijama i drvenim kućicama, medijima se proširila vijest kako će se ipak održati, no bit će malo drugačiji nego prijašnjih sezona.

Kako doznajemo, neće biti raskoša zbog kojeg su ga proglašavali jednim od najboljih adventskih sajmova u Europi, ali će građani moći uživati u čarobnoj božićnoj atmosferi.

Ono što za sada znamo je da će kućice biti postavljene na poznatim lokacijama kao što su: Zrinjevac, Strossmayerov trg i Tomislavov trg, a iz okolnih ulica gdje su terase naših ugostitelja neće biti programa.

View this post on Instagram

Dzień dobry z Zagrzebia! Pierwszy wschód słońca zaliczony! Zagrzeb to niesamowita miejscówka jeśli chcesz poczuć magię świąt! A teraz pierwszy fakt! Jarmark bożonarodzeniowy w Zagrzebiu trzy lata z rzędu wygrał konkurs na najładniejszy jarmark bożonarodzeniowy w Europie. Nie było innego wyjacia musiałam go zobaczyć na własne oczy. Potwierdzam jest pięknie. Zaglądaj na stories, bo będzie całe mnóstwo relacji. . #zagreb #croatia #adventzagreb #croatiafulloflife #podróże #zwiedzamy #croatia🇭🇷 #croatiafullofmagic #hrvatska #visitcroatia #postcardplaces #święta #blogpodrozniczy #topcroatiaphoto #relaks #wakacje #travelblogger #inspiracja #croatia_photography #travelstory #croatiatravel #polskieblogipodroznicze #zima #sunrisecroatia #croatiafullofnature #visitzagreb @croatiafulloflife

A post shared by Ania travelstory.pl (@travelstory_pl) on

Uskoro će biti objavljene točnije informacije, te ćemo saznati kako će izgledati ovogodišnje guštanje uz zvukove božićnih zvončića, miris medenjaka, kuhanog vina i raznih ‘oblizeka’.