Astro

Kompletan horoskop za prosinac!

Engineer 01. prosinca 2023.

Saznaj što ti zvijezde donose u prosincu!

OVAN 21.03. do 20.04.

Prvi zodijački znak te nam predstavlja čovjekov ego i razmišljanje. Pripadnici ovog horoskopskog znaka po prirodi su rođeni vođe i pokretači mnogih stvari. Oni su sami sebi često dovoljni i stavljaju sebe ispred svega. Izrazito su jaki borci koje treba uvijek imati na svojoj strani. Vladajući planet Mars.

„Ako se odlučite krenuti ispravnim putem, velika je vjerojatnost da će se vaša karma izmijeniti na bolje; no svako djelovanje započnite time što ćete ipak pokušati popraviti svoja loša djela iz prošlosti, a tek onda započeti s novim dobročinstvima.“ (Iz Priručnika Mea Vita, M. Panić)

LJUBAV:

Uz planetarnu podršku ovo bi mogao biti mjesec koji se u ničem bitnom neće razlikovati od prethodnog; nastavit će se razdoblje sreće i zadovoljstva za one osobe koje su bile u situaciji da svoj život poslože na emotivnom planu. Osobe koje su preboljele prekid, ili neko ljubavno razočarenje uskoro će se oporaviti.

POSAO:

Tek nekim pripadnicima ovog horoskopskog znaka smiješi se iznenadni dobitak, naplata duga ili povećanje prihoda. No svim drugima ovo je mjesec po pitanju posla i zarade kao svaki drugi, stoga dobro sve rasporedite, ne kupujte što ne trebate i nekako ćete uspjeti pokrpati sve rupe. Poslovi i zadaci će se obaviti, ali samo ako jako zasučete rukave.

ZDRAVLJE:

Većina pripadnika ovog horoskopskog znaka imat će zadovoljavajuće zdravstveno stanje, uz napomenu da osobe koje su u oporavku nakon trauma ili operacije mogu očekivati dobro stanje. Osim prolaznih prehlada nema naznake većim poteškoćama. Izgled će biti zadovoljavajući.

BIK 21.04.do 20.05.

Zemljani zrak sklon skupljanju materijalnih dobara, obožava solidan životni status, voli se osjećati zbrinuto i sigurno te iznimno cijeni obiteljski odnos. Također je vrlo osjetljiv i senzualan, ali tvrdoglavost koju nosi često mu je velika zapreka. Vladajući planet Venera

„Nikada ne dopustite sebi da mislite kako je osamljenost nešto najružnije što vam se može dogoditi. Imajte na umu da to možete uvijek mijenjati za lošije društvo.“ (iz Priručnika Mea Vita, autor M. Panić)

LJUBAV:

Stalno se pripadnicima ovog horoskopskog znaka javlja neko pritajeno nezadovoljstvo, koje bi moglo u najljepšem mjesecu u godini dovesti do nepotrebnih problema. Savjet je svima da se ponašaju malo prikladnije prema partnerima, prijateljima, obitelji i svima oko sebe. Samci bi mogli svojom krivicom propustiti izuzetne prilike, a za samoću i dosadu mogu okriviti upravo vlastito ponašanje.

POSAO:

Po pitanju posla neće biti nekih velikih promjena, više bi se moglo reći da će se otvarati neke društvene mogućnosti za prezentaciju vaših osobina, vještina ili hobija. Budite otvoreni i prijemljivi za dobre prilike jer bi vam to moglo donijeti velike i dobre promjene u budućnosti. Novčana situacija neće biti napeta, ali ćete ipak morati paziti kamo stavljate svoje investicije.

ZDRAVLJE:

Za većinu pripadnika ovog horoskopskog znaka ovo je mjesec sličan proteklom u kojem nema naznaka većim zdravstvenim problemima. Pokušajte se ipak prisiliti na neku od redovitih preventivnih kontrola, i pripremite svoje tijelo na nekoliko noći u kojima ćete bančiti i tulumariti. Nakon toga spremite se na dobru tjelesnu detoksikaciju.

BLIZANCI 21.05. do 21.06.

Pripadnici ovog znaka često su simpatični, otvoreni, komunikativni, no osobe su i vrlo proturječnih raspoloženja i osobnih karakteristika. Negativno je što kod njih uvijek možete naići na različita raspoloženja i opredjeljenja te na osobitu sposobnost da žive i rade na nekoliko fronti.

„Sreća postoji, samo joj treba otvoriti vrata i posvetiti pozornost malim svakodnevnim sitnicama koje donose čudo u naš život.“ (Iz Priručnika Mea Vita, M. Panić)

LJUBAV:

Većina će pripadnika ovog horoskopskog znaka provesti u redovitim odnosima, što znači da oni koji su u vezama ili u brakovima nećete imati velikih oscilacija, dok će usamljeni imati izraženiji društveni život, a poneki će upoznati osobu s kojom bi mogli podijeliti barem etapu svojeg života.

POSAO:

Konačno će se promijeniti utjecaj planeta pa će mnogi pripadnici ovog horoskopskog znaka odahnuti i progledati, naplatiti neke prave novce i zatvoriti dugovanja koja ih pritišću. Za neke ovo je izvrsno razdoblje za kupnje i investicije, pa čak i za selidbe. Nije vrijeme za konkretnije promjene u poslovnom smislu, ali je uvijek vrijeme da počistite zaostatke i da napravite neku vrstu velikog pospremanja. Krajem mjeseca očekujte nekoliko neradnih dana a samim time i velikih nagomilanih poslova koje ćete moći riješiti već sada unaprijed ako se dobro organizirate.

ZDRAVLJE:

Neki pripadnici ovog znaka koji su prije imali ozbiljnije zdravstvene probleme ili koji su u nekoj vrsti oporavka, sada mogu očekivati poboljšanje i ozdravljenje. Svi ostali bit će dobrog zdravlja, fantastičnog izgleda, i na sve skupa kao da će se bolje osjećati u odnosu na protekla razdoblja. Posvetite malo više pažnje pregledima, tjelovježbi i prehrani i sve će biti u redu.

RAK 22.06. do 22.07.

Tako poželjan znak zbog svojih osobina dobrog domaćina, zaštitnika, romantičnosti Njegova odanost često može biti čvrsta poput omče oko vrata jer sam nikada ne uviđa svoje mane. Često je dobar dok je njemu dobro, a pođe li što po zlu netragom nestaje.

„Samo ako živite u ovom trenutku i cijenite sadašnjost, moći ćete usmjeriti pozornost na svu ljepotu oko sebe.“ (IZ Priručnika Mea Vita, autor: M.Panić)

LJUBAV:

Pripadnici ovog horoskopskog znaka koji su samci generalno su nepromjenljivo, ali će barem imati zanimljiv društveni život i niz novih poznanstava koji će ih razuvjeriti u tezi da je samoća tako jako teška. Vezane osobe, u braku ili one osobe koje smatraju da su zagušene formalnostima neka se malo zbroje i vide da je odnos koji imaju s partnerom upravo ono što su htjeli. Posvetite malo više pažnje energiji koju odašiljete prema osobama oko sebe kako ne biste danas-sutra imali probleme na emotivnom polju.

POSAO:

Dobri su dani za naplate nekih vaših davnih potraživanja, ili čak za podizanje kredita ili kratkoročnijih pozajmica. Novčano nećete osjećati veliku krizu jer odnekuda će se stalno pojavljivati višak, odnosno dio novca koji ćete moći potrošiti samo na sebe. Redoviti posao koji obavljate bit će vam malo naporan, ali ćete sve stići u zadanim rokovima. Ako vam se negdje pruži prilika da se aplicirate za interesantno radno mjesto, učinite to.

ZDRAVLJE:

Vezano na vaše zdravstveno stanje, stalno zanemarujete brigu i preventivu. Kako je ovo mjesec u kojem biste ipak mogli krenuti kako s pregledima, tako s kozmetičkim tretmanima i vježbanjem – učinite to za sebe. Iako nećete sada punom snagom i punim tempom koračati u smjeru napretka ipak ćete se pokrenuti s mrtve točke.

LAV 23.07. do 23.08.

U zodijaku je ovaj znak najzabavniji i gotovo najopušteniji. Njegove su težnje biti u središtu događanja kako bi mogao pokazati svoje veliko i dobro srce. Emocionalni odnosi Lavu su vrlo bitni i izgubljen je ako nema dobrih ljubavnih događanja

„U trenucima kada smo spremni za velike promjene, često nas bol i vezanost za neke stvari blokira u prihvaćanju novoga i boljeg. Treba znati preboljeti i ponovo zavoljeti i biti sretan“ (iz Priručnika Mea Vita, autor: M.Panić)

LJUBAV:

Za puno pripadnika ovog horoskopskog znaka bliži se svjetlost i ozdravljenje po pitanju emocija i emotivnog života. Neke osobe koje su donedavno imale velikih problema u vezama ili u brakovima sada će napokon osjetiti dašak mira i harmonije. Osobe koje su povrijeđene, jednostavno će se oporaviti, a samci će konačno imati jedno dobro i uspješno ljubavno razdoblje.

POSAO:

Svakodnevne poslove obavljat ćete s više volje i zanosa, što će odmah biti primijećeno od strane onih s kojima surađujete. Novčana strana bit će napeta, i teško je zatvoriti nizove računa koje imate pred sobom, ali ćete uspjeti kako ste uvijek do sada uspijevali. Ukoliko budete trebali financijsku pomoć obratite se provjerenim osobama kako ne biste još bili izvrgnuti kritikama.

ZDRAVLJE:

Nije ovo mjesec u kojem ćete se moći pohvaliti silnom energijom i nekim izuzetno dobrim zdravljem, ali ćete ga nekako prebroditi. Sačuvajte se stresa jer će vam napraviti pritisak, probleme s nesanicom i u konačnosti s glavoboljom. Odmarajte se i priuštite sebi neku ugodnu kupku, masažu, odlazak u prirodu, kako biste stres izbacili iz sebe a da nužno ne osjetite posljedice.

DJEVICA 24.8. do 22.09.

Znak perfekcionizma, istraživanja, analiziranja, Djevica je često vrlo štedljiva i sklona kritiziranju, koje sama nije u stanju prihvatiti. U svojoj dubini ima uvijek velike količine razumijevanja i dobrote, no ne zna ih uvijek pokazati na pravi način.

„Umjerenost u željama, umjerenost u stvaranju kao i umjerenost u ocjenjivanju samih sebe može nas dovesti do potpune ljepote življenja jer umjeren čovjek nije idealan, već samo iznimno instinktivan , iskren i strpljiv.“ (Iz Priručnika Mea Vita, autor Maja Panić)

LJUBAV:

Konačno dolazi do promjene emotivnih stanja raspoloženja i situacija u vašem emotivnom polju. Planete će poticati dobre odnose, komunikaciju koja je zdrava, i pregršt lijepih situacija. Iskoristite ovo vrijeme za oporavak, za kvalitetan i konstruktivan razgovor s partnerom, odnosno samci neka preispitaju sebe i podvrgnu se samokritici kako bi znali u kojem dijelu su krivi za neke ljubavne probleme.

POSAO:

Ovo je razdoblje u kojem neće biti velikih promjena, niti na lošije niti na bolje. Društveni život bit će nešto intenzivniji. Nastojte se pojavljivati u društvu svih osoba koje vam poslovno nešto znače, dotjerani i s voljom jer ćete između redova prezentirati i sebe i svoje vještine koje bi vam tijekom 2023. godine mogle otvoriti nova vrata. Financijski ćete biti bez promjena – kako do sada tako i ovaj mjesec. Ne ulažite novac u projekte niti u krupne investicije.

ZDRAVLJE:

Uglavnom će vas služiti dobro zdravlje kao i u proteklom mjesecu, što je odlično. Mlađe osobe imat će problema s hranom i pretjeranim uživanjem alkohola, dok starije osobe možda zbog vremenskih uvjeta osjete bolove u kostima ili leđima. Kako god sve su ovo prolazni zdravstveni problemi, pa se treba vratiti onoj staroj: Bolje spriječiti nego liječiti i baviti se svojih tijelom, ali i mentalnim zdravljem.

VAGA 23.09.do 22.10.

Znak koji je obilježen vezama, partnerstvom, ispunjen je često osjećajem neodlučnosti i velikih dilema. Vaga teži životu u kojem su vanjska i unutarnja ljepota usklađene, no teško je to njoj sve ostvariti jer je ovisna o tuđem mišljenju. Vladajući planet Venera.

„Pojavljivanje mitološkog vraga u našim životima nije ništa drugo doli gubitak kontrole nad našim dobrim osobinama.“(Iz Priručnika Mea Vita, autor M. Panić)

LJUBAV:

Ljubavni život pripadnika ovog horoskopskog znaka možda bi mogao malo upasti u monotoniju, ali na svu sreću ovo je mjesec u kojem ćete imati nekoliko relaksirajućih dana pa se nećete osjećate totalno bez smisla i volje. Pokušajte oplemeniti svoj život, unijeti više zanosa i romantike bilo da ste ili samci. Ovo je također vrijeme kada se društveni život intenzivira, pa tako treba posjetiti i prijatelje i familiju što će svakako unijeti dozu emocija koja vam u zadnje vrijeme nedostaje.

POSAO:

U prosincu, pripadnike ovog horoskopskog znaka ne očekuje puno poslovnih promjena. U jednu ruku to je dobro jer taman ste nekako sada ušli u vrijeme u kojem ne doživljavate velike stresove i sve nekako uspijevate zatvoriti i kontrolirati. Novac možda nije najsvjetlija točka vašeg života, ali sve nekako polako sjeda na svoje mjesto što je velikim dijelom vaša zasluga. Nastavite voditi računa o tome kako da zatvorite svoje probleme financijskog karaktera i sigurno ćete uspjeti. Na dobrom ste putu.

ZDRAVLJE:

Za većinu pripadnika ovog horoskopskog znaka nazire se vrijeme stabilnog zdravstvenog stanja. Postoji jedan broj osoba koje će patiti od psihičkih poteškoća i /ili depresije koja se već dugo vremena koluta njihovim venama. Potražite u tom slučaju pomoć jer to su zdravstveni problemi na koje sami ne možete utjecati.

ŠKORPION 23.10. do 21.11.

Vrlo poseban znak ispunjen svojevrsnim misticizmom jer je okupiran svime što je duboko ispod površine. Vrlo je strastven i odlučan zna pomoći kako drugima tako i sebi, i obdaren je samoiscjeliteljskim sposobnostima

„Kada se nađemo ispred ili usred iznimno intenzivnog razdoblja, svakako se mora nešto uništiti i to nam je bolno. Ako se svladamo dostojanstveno u prolaznoj i neupitnoj boli lakše ćemo dočekati bolje sutra.“(iz Priručnika Mea Vita, autor M. Panić)

LJUBAV:

Škorpionima ovo sigurno nije idealno doba godine, jer baš sada su planete potaknule vaše razmišljanje i premišljanje vezano uz veze, odnose, ljubavni život u cijelosti. Nemojte naglo donositi odluke niti nemojte biti samokritični u toj mjeri da sebi predbacujete što je odavno već iza vas. Pokušajte biti više otvoreni i spremni za davanje i primanje osjećaja što se odnosi i na one u vezama i na one koji su potpuno sami.

POSAO:

Manji broj pripadnika ovog znaka osjetit će potrebu za velikom životnom promjenom što će planete podržati, ali neće se reakcija dogoditi baš odmah. Stoga tkogod ima ideju o promjeni životnog smjera koja je ujedno i promjena posla, neka započne s prvim koracima. Konkretno u ovom mjesecu ne očekujte znakovite promjene već samo naznaku istih. Novac je vaša stara boljka, samo što ćete nekako ovaj mjesec situaciju lakše podnositi.

ZDRAVLJE:

Velika je vjerojatnost kako se ništa loše neće zbivati pripadnicima ovog horoskopskog znaka po pitanju zdravlja. Osobe koje su pred tretmanom ili lakšim operativnim zahvatom, osjećat će se bojažljivo, ali će oporavak biti kratkotrajan i doista dobar. Priuštite sebi nekoliko dana ako je moguće dobre psihofizičke pripreme za naporno razdoblje.

9.STRIJELAC 22.11.do 20.12.

Ovaj se zodijački znak može pronaći među istraživačima, filozofima i mudracima, jer ga na to tjeraju porivi traganja za dubljim istinama. Sklon je preuveličavanju događaja.

„Neki strahovi postoje predugo u nama, blokiraju nam nove i pozitivne reakcije. Pripazite na njih jer bježeći pred njima dajemo im golemu i danas-sutra nepremostivu prednost“ (Iz Priričnika Mea Vita, autor M.Panić)

LJUBAV:

Ako postoji fantastičan utjecaj planeta na neki horoskopski znak onda se on razvija baš sada za ovaj horoskopski znak. Vrijeme ugodnih trenutaka, vrijeme romantike, oporavka i liječenja davno zadobivenih rana. Kako je emotivno polje izuzetno pozitivno za mnoge pripadnike, dajte si oduška i oprostite nekim osobama koje vas bole u srcu.

POSAO: 

U prvoj polovici mjeseca mogući su novi ugovori, razvojni planovi, strategije u prvim koracima, naplata nekih vaših potraživanja, realizacija kredita, pozajmica, kupnja nekretnina ili većih stvari. U svakom slučaju, kako je za mnoge ovo razdoblje velikih stvari, otvorite širom oči i koncentrirajte se na svaku radnju da ne biste kasnije imali peripetije i zavrzlame.

ZDRAVLJE:

Kako je ovo ipak mjesec koji obećava puno zbivanja, pripremite se na stalni osjećaj umora, zamora, iscrpljenosti. Moguće je da ćete se danima buditi neispavani i kao prebijeni, ali to ne znači crveno svjetlo za zdravstveno stanje u onom smislu da se nešto loše događa u organizmu. Ovo je naprosto jedan intenzivniji period u kojem ćete doista biti jako iscrpljeni. Pomogla bi kura vitamina i jedan dobar relaksirajući vikend.

10.VODENJAK 20.01.do 18.02.

Znak koji potiče zajedništvo i guši svaku individualnost. Gotovo utopistički njeguje ideje o sveopćem miru i sjedinjenju u zajednički sretniji kozmos. Prijateljstvo mu je temelj životnih odluka no vrlo često sve upropasti upravo zbog nedostatka realnog analiziranja pojedinih situacija

„Ne budete li se uskladili sami sa sobom, potom sa Svjetlom koje vas vodi, nećete se moći uskladiti s pravim partnerom.“(Iz Priručnika Mea Vita, autor M. Panić)

LJUBAV:

Mjesec prosinac za većinu pripadnika kreće se u smjeru upoznavanja novih ljudi, što je svakako upozorenje onima koji su u vezi ili braku da paze što rade i da se ne zanose ljubavnim igricama izvan okvira dopuštenog. Za samce ovo bi moglo biti jedno zanimljivo razdoblje u kojem se neće realizirati neki životni spoj, ali barem im neće biti dosadno.

POSAO:

Kako će se događati zanimljivi dani u ljubavnom životu, vjerojatno ćete malo zapostaviti svoj poslovni život. Pripazite samo na novac kako ga trošite da ne biste baš na kraju mjeseca ostali bez njega. Većih pomaka u poslovnoj sferi nema. Za pripadnike ovog horoskopskog znaka, ovo nije razdoblje velikih i bitnih poslovnih promjena.

ZDRAVLJE:

Većina će se osjećati ne samo zdravo, već zanosno i zadovoljno što je dobar znak. Neki od pripadnika znaka će se opustiti u tolikoj mjeri da neće paziti niti što jedu niti što piju pa su mogući problemi s probavom, nadutošću i s crijevima. Umor će se javljati kao posljedica tempa i vremenskih prilika, ali neće označavati loša događanja po pitanju zdravlja.

11. JARAC 21.12.do 19.1.

Ovaj znak slika je i prilika pouzdanosti, realizma praktičnosti i izdržljivosti. Kao rijetko koji zodijački znak životne udarce prihvaća čvrsto i ponosno, i nanovo kreće u borbu. Iako po prirodi zna biti sklon pesimizmu, to ga ne sputava u stvaranju.

„Uvjerenje da je na svijetu samo nepravda i da pojedinci nemaju sreće – veliki je dokaz o dubini vlastitog ne znanja“ (Iz Priručnika Mea Vita autor Maja Panić)

LJUBAV: 

Jarci bi mogli sami sebi napraviti pakao na ljubavnom planu; golema količina nezadovoljstva i stalnog brundanja za one koji su u vezama ili brakovima može dovesti samo do svađe i čak do razlaza, što je najgora moguća varijanta. Zaustavite se na vrijeme jer dolaze dani blagdana kada je stvarno strašno biti sam, a imati partnera. Smirite malu iskru kako ne bi nastao požar. Samcima je preporuka da prestanu tražiti ideal na svijetu koji ne postoji.

POSAO:

U pravi trenutak ćete uzeti malo odmaka i odmora od svakodnevnih obaveza, jer ste doista umorni od svih dosadašnjih poslovnih obveza. Iskoristite pogodan trenutak za svoje promaknuće i razgovore o promjenama koje bi vam u narednoj godini značile dobit, više novaca i manje poslovnih zavrzlama. Ovo je vrijeme jako pozitivno za osobe koje se bave samostalnim poslovima jer će gotovo doživjeti preporod na poslovnom planu.

ZDRAVLJE:

Većina pripadnika ovog horoskopskog znaka neće imati ozbiljnijih zdravstvenih poteškoća. Od redovitih mogu se pojaviti viroza, glavobolja, malaksalost i tu se zaustavlja sve. Preventivno biste trebali uzeti kuru jakih vitamina, i paziti kako se odijevate da vas ne bi mokre noge dovele do visoke temperature.

12.RIBE 19.02.do 20.03.

Ovaj znak je najsenzibilniji od svih znakova a posebno je potaknut sklonošću raznim iracionalnim sanjarenjima o životu. Voli svoje navike i često im se prepušta pa i pod cijenu svoje egzistencije.

„Univerzum nameće spoznaju da smo njegovo središte mi sami.“ (Iz Priručnika Mea Vita, autor Maja Panić)

LJUBAV:

Ribice će se zaljubiti. Neki koji su u vezi ili braku naći će ponovno onaj sjaj kod partnera koji se zadnje vrijeme zagubio. Provest će nekoliko prekrasnih dana kao nekada na početku, a onda će se prepustiti staroj rutini i navlačiti dosadu u svoje ljubavne odnose. Samci će konačno barem ugledati nekoga tko bi im mogao razbiti dosadu i prazninu. Ne obećajte taj susret nešto veliko, ali barem daje naznaku kako zanimljivih ljudi za njih još ima na svijetu.

POSAO: 

Pod podrškom zvijezda ovo će biti relativno dobar period, ustaljenog ritma i već naviknutih novčanih sredstava. Nije ovo vrijeme u kojem ćete se jako boriti za promaknuće niti ćete baš raditi na tome da nešto promijenite u poslovnom životu. Možda je i bolje da se sada ne opterećujete nečim za što niste sposobni promijeniti jer doći će bolji dani kada ćete moći tražiti bolje plaćen posao ili veći profit od svojih ulaganja.

ZDRAVLJE:

Pripadnici ovog horoskopskog znaka koji su donedavno imali psihičkih problema, sada će se očigledno oporavljati i svakim danom bit će sve bolje i bolje. Osobe koje nisu imale nikakvih zdravstvenih problema do sada neće ih imati niti u ovom razdoblju.