Koji oblik obrva laska tvom licu?

Antonija Andabak 20. lipnja 2017.

Zasigurno smo se sve bar jednom zaigrale s pincetom i od obrva napravile kaos koji smo kasnije teškom mukom popravljale. Pronađite za sebe idealan oblik obrva kako biste postigle simetriju lica!

Kao i frizure, za obrve vrijedi isto pravilo – jedan oblik ne odgovara svima. Postizanje savršenih obrva doista ovisi o vještini oblikovanja obrva upravo prema obliku vašeg lica. Ne samo da savršeno podignut luk, dozirana gustoća i dužina mogu naglasiti vaše oči i učiniti lice mlađim i svježijim, nego možete postići takav efekt da vam više neće trebati mnogo make-upa kako biste lice doveli do savršenstva.

Od kuda krenuti? Za početak, imate “platno” po kojem ćete se ravnati, a to je vaše lice i oblik prema kojem ćete determinirati kakav oblik obrva mu najbolje pristaje. Pogledajte prijedloge oblika lica slavnih glumica koji su nam poslužili kao inspiracija i kako bismo svi zajedno našli “zlatni luk” za sebe.

Četvrtasto lice

Četvrtasta čeljust naglašava oštrinu vašeg lica te sukladno tome, blago zaobljen luk obrve je najbolji način kako smekšati četvrtaste linije. Svakako budite oprezne kada je riječ o zaobljenom luku kako ne biste pretjerali i postigli previše okrugli luk kojim biste jedino mogli postići začuđeni izraz lica i onda kada ga nemate. Smiješno, zar ne? Savjetujemo punije i uredno počešljane obrve za što naturalniji look.

Okruglo lice

Ako imate okrugli oblik lica, tada je cilj obrvama vizualno izdužiti linije lica što ćete postići uglatim obrvama. S obzirom na to da okruglom licu nedostaje definicije u smislu izraženije strukture kosti lica, taj efekt jednostavno možete postići savršenim uglatim obrvama s visokim lukom poput glumice Mile Kunis.

Izduženo lice

Izduženo lice karakteriziraju crte lica koje su vertikalno izdužene. U tom slučaju, važno je izdužiti završetak obrve u odnosu na vanjski kut oka kako bi uspostavili balans i vizualnu simetriju lica. Važno je imati na umu da opet ne pretjerujete s izdužavanjem završetka obrva kako ne  biste dobili efetkt spuštenog oka i time lice učinili umornijim.

View this post on Instagram

Wondrous beauty #livtyler #actress

A post shared by Liv Tyler (@lovelylivtyler) on

Srcoliko lice

Naglašene obrve trend su već sezonama  i to  na svu sreću osoba sa srcolikim oblikom lica. Zbog uske linije čeljusti i naglašenog gornjeg dijela lica, važno je imati izuzetno uredne, deblje obrve što će reći da srcolika linija lica ne podnosi tanki oblik obrva. Poanta je kreirati kontroliran oblik obrve koji nikad nije neuredan kako bi poslužio kao balans maloj bradi i čeljusti na donjoj polovici lica.

View this post on Instagram

Pink is my favorite color 🎶💞

A post shared by Julianne Hough (@juleshough) on

Ovalno lice

Balansirane, obrve klasičnog oblika savršene su za lice gotovo savršenih proporcija.