FOTO by Instagram @beckyexcell / @lcfoodlovers

Dom

Kinder Bueno Cheesecake bez pečenja – najsočnija torta u povijesti čovječanstva!

Viktoria Šafranić 12. studenoga 2021.

Konzumirali bismo je kao predjelo, glavno jelo i desert...

Uz klasičnu čokoladnu, najpopularnija torta na čitavom svijetu zasigurno je Cheesecake. Ta neodoljiva punoća okusa u hrskavim keksima i kremastim sirom toliko je savršen spoj da joj nitko ne može odoljeti.

Slatkoljupci pozor! Stigao je Kinder Bueno adventski kalendar!

Uz originalnu recepturu za koju smo mislili da definitivno nema konkurencije, pronašli smo recept koji bi je mogao svrgnuti s trona. U današnje vrijeme postoji mnoštvo varijacija slavne torte od sira, kao što je dodatak šumskog voća, jagoda, čokolade i još mnogih drugih namirnica, no jedna je ipak pobjednica.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Sophellies Cheesecakes (@sophellies_cheesecakes)

Jedan griz bio je dovoljan da nam Kinder Bueno Cheesecake postane miljenica i zaista vjerujemo da je još dugo ništa neće zamijeniti. Uglavnom, zaključak je sljedeći: Ovu tortu ćete smazati prije nego što uspijete izgovoriti Kinder Bueno.

U nastavku donosimo recept i nadamo se da ćete i vi zasukati rukave i čim prije je pripremiti. Vjerujte, bti ćete nam zahvalni…

Sastojci za smjesu (za kalup promjera 24-26 centimetara):

  • 300 g mljevenih petit keksa
  • 180 g maslaca
  • 2 žlice kakaa
  • 1 žlica mljevenih lješnjaka
  • 1 žlica šećera u prahu

Sastojci za kremu:

  • 300 g krem sira ( najbolji su ABC ili Philadelphia)
  • 300 g mascarpone
  • 150 g kreme od lješnjaka ( kao alternativu možete koristiti i Nutellu)
  • 150g kinder čokolade (ili mliječne)
  • 1 vrećica mljevene želatine + 4 žlice vode
  • 1-2 žlice šećera u prahu
  • 400 ml slatkog vrhnja

Glazura:

  • 80 g nasjeckane tamne čokolade
  • 60 ml slatkog vrhnja

Ukrašavanje:

  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 2 paketića Kinder Bueno čokoladica
  • sjeckani lješnjaci

Priprema:

  1. Za početak, namažite kalup maslacem kako bi se papir za pečenje bolje zalijepio. Potom dno kalupa obložite pek papirom. Ostatak papira iskoristite za strane kalupa.

2. U posudi pomiješajte mljevene kekse, lješnjake, kakao i šećer u prahu.

3. Zatim otopite maslac, dodajte smjesi i sve dobro sjedinite.

4. Smjesu uspite u pripremljeni kalup i ravnomjerno rasporedite. Možete je dodatno pritisnuti pomoću čaše.

5. Kalup stavite u frižider, a u međuvremenu pripremite kremu.

6. Želatinu pomiješajte s hladnom vodom i ostavite nekoliko minuta dok ne nabubri.

7. Potom na laganoj vatri zagrijte vodu i na pari otopite čokoladu. Konstantno miješajte kako ne bi nastale grudice.

8. Zatim slatko vrhnje umutite u šlag i stavite na stranu za kasnije.

9. U drugoj posudi pomiješajte krem sir, mascarpone, lješnjak namaz ili Nutellu, a na kraju i otopljenu čokoladu, ali ne odjednom već malo pomalo. Sve dobro izmiksajte.

10. Želatinu otopite u loncu na laganoj vatri. Ako želite izbjeći grudice od želatine, skupa s njome pomiješajte i žlicu kreme i dobro izmiješajte. Mješavinu dodajte u posudu s kremom.

11. Ako krema slučajno nije dovoljno slatka, slobodno dodajte još malo šećera u prahu, jer slatkoća najviše ovisi o lješnjacima. Na kraju kremi dodajte i šlag.

12. Kremu raspodijelite po smjesi (keksima) i kalup stavite na 2h u frižider.

13. Za dekoraciju zagrijte slatko vrhnje i dodajte nasjeckanu tamnu čokoladu. Dobro sve promiješajte i ostavite glazuru da se malo ohladi jer ne smije biti vruća kada je nanosimo na tortu.

14. Tortu izvadite iz kalupa i odstranite papir za pečenje.

15. Ukrasite po želji, samo je bitno napraviti si dovoljno mjesta za isto. Najljepše ćete ukrasiti tortu s pomoću šprice uz koju će glazura biti raspoređena točno onako kako želite.

16. Cheesecake stavite još 15 minuta u frižider da se čokolada stvrdne, a na kraju je dekorirajte lješnjacima, Kinder Bueno čokoladicama i šlagom.