FOTO by Instagram @dalmatian_things_with_nina
Keksi s jagodama i bijelom čokoladom!
Hrskavi, sočni, gotovi za čas!
Keksi su najdivnija grickalica koju možete imati svaki dan na stolu!
Kod njih je zanimljiv taj dio što se možete igrati s raznim dodacima.
Možete dodati razne vrste čokolada, orašastih plodova a isto tako i svježije voće!
Kombinacija svježih jagoda, komadića bijele čokolade i krem sira daje im predivnu notu.
Postoji jedan trik s keksima i svježim jagodama. Ako ne želite da vam se tijesto ne oboji ili da jagode ne potonu na dno – sve što trebate je poprskati ih s limunovim sokom i uvaljati ih kratko u brašno! Fora, zar ne?
Izgledat će lijepo i dobiti ćete hrpu slatkih keksića koji se doslovno tope u ustima!
U nastavku pročitajte sastojke i način izrade:
Sastojci za kekse:
- 220 g glatkog brašna
- Pola vrećice praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 160 g maslaca sobne temperature
- 3 žlice kremastog sira
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 1 žlica arome vanilije
- 100 g nasjeckanih jagoda
- 80 g bijele čokolade
Potrebno je još:
- 2 žlice limunovog soka
- Par žlica glatkog brašna
Priprema:
- Jagodama odstranite peteljke i nasjeckajte ih na male komadiće.
2. Nasjeckane jagode prelijte s limunovim sokom. Nakon nekoliko minuta, ocijedite višak tekućine i uvaljajte ih u brašno.
3. Maslac, šećer i sir izradite dok ne postane pjenasto. Dodajte jaje, aromu vanilije i dobro promiješajte.
4. Postepeno dodajte brašno i suhe sastojke miješajući dok se sve dobro ne sjedini.
5. Umiješajte nasjeckanu bijelu čokoladu.
6. Jagodama je dovoljno da budu premazane tankim slojem brašna, zatim ih umiješajte lagano i nježno u tijesto.
7. Sa žlicom za sladoled napravite manje kuglice tijesta koje ćete slagati u ravnu posudu te staviti u hladnjak na sat vremena.
8. Nakon toga, u lim za pečenje stavite pergamentni papir i na njega slažite kuglice tijesta. Pripazite na razmak jer će se pri pečenju keksi raširiti.
9. Svaku kuglicu lagano dlanom pritisnite.
10. Pecite kekse u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C stupnjeva oko 10 minuta. Gotovi su kada poprime boju.
11. Ohladite ih, napunite staklenku s keksima i uživajte u svakom zalogaju!
www.facebook.com/DalmatianthingswithNina
www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina
###
Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!