Film

Katla – upravo pristigla prva islandska serija na Netflixu već sada među TOP 5!

Viktoria Šafranić 23. lipnja 2021.

Godinu dana nakon iznenadne erupcije subglacijalnog vulkana Katle, dramatično je narušen mir u malom gradu Viku.

Netflixova najveća prednost su dugogodišnja ulaganja u streaming međunarodnih serija i filmova. U početku svojeg prvotnog rada na sadržaju, čelnici vodeće tržišne kompanije za streaming usluge donijeli su svjesnu odluku o usmjeravanju filmova i serija koje putuju diljem tržišta i privlače široke regije svijeta izvan Sjedinjenih Američkih država.

La Casa De papel, Dark, Lupin, Elite i bezbroj drugih stranih serija rezultirali su golemim uspjehom te se nadaju da islandska serija Katla može imati sličan utjecaj.

Drama, misterij, Sci fi, nova serija na Netflix je stigla prošlog tjedna, a već sada je među TOP 5. Na IMDb-u je trenutno ocijenjena s ocjenom 7,3.

Sadržaj serije:

Na Islandu, nakon što je subglacijalni vulkan Katla neprestano eruptirao kroz cijelu godinu, Gríma još uvijek traga za sestrom koja je nestala na dan kada je erupcija počela. I dok nada da će ikada pronaći njezino tijelo polako blijedi, stanovnike okolnog područja u međuvremenu počinju posjećivati neočekivani gosti. Postavlja se pitanje: Je li ispod ledenjaka skriveno nešto što nitko nije mogao predvidjeti?

Katla se odvija u Viku, malom selu na južnoj obali Islanda s neznatnom populacijom od samo nekoliko stotina ljudi. Unatoč scenskoj ljepoti područja, daleko je od mirnog doma dok vulkan zahvaća područje i pretvara ga u pravu tamu.