FOTO by Instagram @yvonnekasa / @noosh_ee

Putovanja

Kamo za vikend? Uživajte u snježnoj idili u susjednoj Sloveniji!

Daria Lovrić 20. siječnja 2023.

Istražite Pohorje i prošećite najljepšom šetnicom ikada...

Osim što je Lijepa naša poznata kao turistička zemlja i može se pohvaliti mnoštvom prirodnih ljepota, naše susjedne zemlje također kriju predivne dragulje koje morate posjetiti. Već smo nekoliko puta pisali o božanstvenim lokacijama diljem Slovenije, međutim pronašli smo jednu koja u siječnju izgleda poput prave snježne bajke.

Ove zime nismo pretjerano uživali u zimskim radostima i bijelim pahuljama, međutim ne morate dugo putovati kako bi doživjeli pravu zimsku idilu.

Prizori koji zbilja pozivaju na istraživanje!

Slovensko Pohorje je oduvijek bila omiljena destinacija turistima, posebice za skijanje, a sada je tu još jedna atrakcija Pot med krošnjama, odnosno, Put među krošnjama. Put među krošnjama šetnica je kod Maribora koju, ako već niste, obavezno morate posjetiti.

Pot med krošnjami Pohorje

Naime, riječ je o čarobnoj atrakciji skrivenoj u samom srcu šume, na vrhu Rogle. Put do samog vrha ima preko jednog kilometra, a dok šetate i uživate u prirodnim ljepotama i svježem zraku možete naučiti mnogo toga o lokalnim stablima i životinjskim i biljnim vrstama toga kraja.

Uz edukativne ploče, na šetnici su postavljena i adrenalinska stajališta na kojima možete isprobati koliko dobro održavate ravnotežu, unatoč visini na kojoj se nalazite.

Pot med krošnjami Pohorje

Sa zapanjujućeg tornja visine 37 metara pruža se predivan pogled na pohorsku staru šumu, a osim nevjerojatnog pogleda, šetnica nudi i zabavu za vaše mališane i one željne adrenalinske zabave. Na samom vrhu nalazi se tobogan dug 60 metara koji garantira najuzbudljiviji spust.

Ova božanstvena šetnica predivna je tijekom cijele godine, međutim u zimskom periodu izgleda magično, baš kao da se nalazite u snježnom kraljevstvu.

Cijena ulaznica za odrasle iznosi 13 eura, djeca, stariji i osobe s invaliditetom za ulaznicu trebaju izdvojiti 10 eura, a postoji i mogućnost kupnje obiteljske ulaznice po cijeni od 32 eura, a ona pokriva dvije odrasle osobe i maksimalno četvero djece. U slučaju grupnog posjeta (više od 15 osoba) cijena po osobi je 10 eura.