FOTO by Instagram @strigacaffebar / @stiklom_po_svijetu / @strigacaffebar

Zabava

Kamo za vikend? Na kavu u kafić posvećen obožavanoj Fridi Kahlo!

Daria Lovrić 03. veljače 2023.

Bajkovito mjesto za vikend kavu i selfie s BFF u interijeru inspiriranom Fridom Kahlo!

Vesela veljača časti nas lijepim sunčanim danima koji nas mame na izlazak iz kuće i ispijanje kava u omiljenim kafićima. Iako znamo da je drugi mjesec u godini poznat po svojoj prevrtljivosti, nadamo se da će ove godine proći bez padalina i oblaka.

U potrazi za zanimljivim kafićima s osebujnim interijerom i vrhunskom ponudom za oko nam je zapeo slikoviti kafić u Rijeci.

Najcozy kafić za kavu i selfie s BFF!

Ako ste ove godine planirali uživati u Riječkom karnevalu, sada imate još jedan razlog koji će vas potaknuti na vikend putovanje. Riječ o caffe baru Striga, jednom od najpoznatijih riječkih kafića.

Interijer caffe bara Striga inspiriran je poznatom slikaricom realizma, Fridom Kahlo i vremenom u kojem je živjela. Unutrašnjost krase zanimljivi detalji i žarki kolorit, a centar prostorije je velika slika Fride Kahlo koju dodatno krasi starinski zlatni okvir.

U interijeru prevladavaju drvo i cigla te pastelne boje namještaja koju unose radost i veselje u prostor i čine ga savršenim mjestom za uživanje u omiljenom napitku u jutarnjim, ali i večernjim satima.

Ponuda kafića bazira se na kavi, stranim i domaćim pićima te svježe cijeđenim sokovima. Radi svog osebujnog stila uređenja Striga je mjesto okupljanja ljubitelja umjetnosti i predivnog ambijenta.

Striga se nalazi na adresi Titov trg 14, stoga ako planirate posjet Rijeci, obavezno popijte kavicu u Strigi i slikajte se na fotelji ispred poznate slike Fride Kahlo.

Ovogodišnje karnevalsko razdoblje u Rijeci započelo je 17. siječnja i traje do 22. veljače, a svoj će vrhunac doživjeti ovog vikenda, točnije 4. veljače, kada se obilježava Dječja karnevalska povorka te 19. veljače kada nas očekuje Međunarodna karnevalska povorka.