FOTO by Instagram @bhavithkalarickal / @bihy

Putovanja

Kamo za vikend? Na izlet u bajkovito mjesto bogato prirodnim atrakcijama

Daria Lovrić 15. lipnja 2022.

Susjedna BiH obiluje mnoštvom neistraženih lokacija i skrivenih dragulja...

Iščekujući godišnje odmore u potrazi smo za savršenim lokacijama za kratki, ali slatki vikend getaway. Kako bi pobjegli daleko od gradske gužve i zagađenog zraka ne moramo daleko putovati.

Pronašli smo savršeno, bajkovito mjesto na kojem možemo uživati u ljepotama prirode i udisati čisti i svježi zrak u susjednoj Hercegovini.

Vodopad Kravica
Vodopad Kravica

Vodopad Kravica

Prepoznatljivi simbol Ljubuškog i Hercegovine i prema riječima brojnih posjetitelja jedna od najljepših prirodnih atrakcija. Vodopad Kravica je idealna lokacija za ljubitelje prirodnih ljepota.

Omiljeno ljetno kupalište i izletište privlači brojne posjetitelje, a nalazi se u hercegovačkom kršu, na području grada Ljubuškog. Jedinstvenu prirodnu ljepotu izgradila je rijeka Trebižat, padajući s visine od 28 metara i stvarajući prekrasan prirodni fenomen širine 120 metara.

Božanstvena prirodna atrakcija godinama privlači brojne zaljubljenike u prirodu, a u ljetnim mjesecima nudi odmor i zabavu za sve ljubitelje kupanja i aktivnosti na rijeci.

Sve od izvora do ušća, rijeku Trebižat krase brojni vodopadi, nebesko plavetnilo, kristalno čista voda, zelenilo vrba, topola, jablanova i ostale vegetacije te obilje pastrve i drugih vrsta riba. U ljetnim mjesecima na svoje obale privlači kupače i turiste sa svih strana svijeta, ali osim predivne prirode svojim posjetiteljima nudi i mnoštvo drugih atrakcija.

Uz rijeku Trebižat nalaze se i brojne znamenitosti, kao i popratni sadržaji zanimljivi turistima. Preporučujemo posjet Tvrđavi hercega Stjepana, vodopadu Koćuša, Muzeju Humac, antički lokalitet Gračine…

Nadmorska visina rijeke Trebižat ispod vodopada iznosi 28 metara, dok je iznad vodopada 54 metra. Vodopad Kravica na vrhu ima oblik polukruga širokog oko 120 metara, a sastavljen je od sedre.

U ljetnom periodu zbog nižeg vodostaja u bazenu, moguće je kupanje i uživanje u vodenim sportovima točno ispod slapa ispod slapa što čini cijelo iskustvo nevjerojatnim i nezaboravnim.

Jedino što vam preostaje je skupiti ekipu ili bolju polovicu i zaputiti se na nezaboravno iskustvo u ovoj magičnoj destinaciji.