FOTO by Instagram @saanciii / @zocky69 / @spelabokal

Putovanja

Kamo za Valentinovo? Na romantičan odmor u susjednu Sloveniju!

Daria Lovrić 26. siječnja 2024.

Stvorite uspomene koje ćete pamtiti zauvijek...

Bliži se Valentinovo i razmišljate kamo biste se mogli zaputiti s voljenom osobom? Iako uvijek možete odabrati klasičnu proslavu dana zaljubljenih odlaskom u kino, na večeru ili na piće u grad, zašto ne biste ove godine Valentinovo začinili odlaskom na romantičan vikend?

Vjerujemo da radi mnoštva obaveza nemate vremena za iscrpno istraživanje zimskih destinacija i na samu pomisao djeluje vam kao da ovakav pothvat iziskuju velike financije, međutim da bi uživali u zimskoj idili, ne morate daleko putovati.

Pokljuka

U Sloveniji, smještena u srcu Nacionalnog Parka Triglav, smjestila se Pokljuka. Riječ je o visoravni na oko 1.300 metara nadmorske visine, u srcu Julijskih Alpa, samo 25 minuta vožnje od poznatih turističkih krajeva Bled i Bohinj.

Unatoč blizini bajkovitog gradića na jezeru koji je turistička atrakcija, Pokljuka je prekrivena smrekovom šumom i okružena mnogim planinama s pašnjacima te svojim gostima pruža istinski mir i odmor u skladu s prirodom.

Snježna idila u Sloveniji, idealno je mjesto za opuštanje i povezivanje s voljenima. U ovom se raju pripremaju sportske ekipe za biatlon, triatlon i trčanje na skijama, a nalazi se i nekoliko malih sela u kojima možete kupiti domaće mlijeko, i sireve ovog kraja.

Bajkovita lokacija nestvarne ljepote koju volimo i ljeti i zimi!

Na Pokljuki ćete pronaći predivno drveno srce, pored kojeg možete zabilježiti fotografije i tako sačuvati uspomenu na ovo Valentinovo ili putovanje zauvijek.

Na području Nacionalnog parka Triglav nalazi se obiteljski Hotel Pokljuka, koji je idealan za romantičan vikend odmor. Buđenje uz pogled na bijeli pokrivač, visoku crnogoričnu šumu i netaknutu prirodu razbistrit će vam misli i maksimalno vas opustiti.

Hotelski restoran nudi bogat izbor lokalnih i nacionalnih jela te druge specijalitete međunarodne kuhinje, a u sklopu hotela se nalaze TV soba, konferencijska soba, teretana, dječji kutak, prostorija za pohranu skijaške i biciklističke opreme.

Želite li se uputiti u Pokljuku sa svojim mališanima, bez brige. Hotel Pokljuka je family friendly i nude mnoštvo atrakcija u kojima će djeca uživati. Ispred samog hotela nalazi se obiteljsko skijalište i dječje igralište te kućice s kuhanim vinom i mini tržnica s lokalnim specijalitetima.