Putovanja

Kamo sutra na izlet? Alpaka Ranč Slovenija ima novu mladunčad nalik crnim pudlicama!

Viktoria Mikulić 29. svibnja 2023.

Stigla su nova dva šećera, djevojčica Aya i dječak Wolf Le...

Već smo nekoliko puta pisali o Alpaka Rannču u Sloveniji koji nas oduševljava u svim godišnjim dobima. Magični prizori zimi kada je sve prekriveno bijelim ogrtačem, kao i oni u proljeće i ljeto kada sve procvate, nešto su najmagičnije na svijetu.

Ako želite provesti dan bez stresa, dan u prirodi, dan u kojem ćete napuniti baterije i zaboraviti na sve brige, onda ne tražite dalje od obližnjeg Ranča Slovenija, koji je udaljen samo sat i pol od Zagreba.

Budući da su alpake u Sloveniji još uvijek prava rijetkost, izazvale su veliku pozornost i zato su ih vlasnici odlučili predstaviti i široj javnosti. Došla je ideja o turističkoj ponudi u kojoj bi ljudi mogli pobliže upoznati ova divna bića. Danas se bave uzgojem alpaka i turizmom na farmi. Njihovo krdo se iz godine u godinu sve više povećava.

Novi malčeki u obitelji alpaka!

Ovih dana, ranču su se pridružili novi mladunci, djevojčica Aya i dječak Wolf Le koji dolaze u crnoj boji. Ispod objave koja je prikupila mnogo lajkova, netko se našalio: „Jeste li sigurni da to nije crna pudla?“ jer zaista izgleda kao da jest.

Prije desetak dana alpake su dobile i novu frizuru, ošišane su kako bi lakše podnosile toplinske udare koji će nastupiti u narednim tjednima.

Njihova vlakna vlasnici ranča koriste za izradu proizvoda na farmi. Otkrili su nam kako se prilikom šišanja neki ponašaju kao da je riječ o spa tretmanu, a drugi su veoma dramatični, no finalan rezultat na kraju je za sve pozitivan.