FOTO by Instagram @oh.shetravels @

Putovanja

Kamen Brela – hrid na jednoj od najljepših šljunčanih plaža svijeta!

admin 27. svibnja 2022.

Lokacija koja zahtijeva vađenje mobitela i kreiranje "Instagramuše"

Na rtu prekrivenom borovom šumom smjestila se jedna od najljepših šljunčanih plaža na svijetu.

Ovaj djelić hrvatske ljepote prepoznat je i od brojnih stranih portala koji samo biranim riječima i najljepšim epitetima pozicioniraju na visoko mjesto najpoželjnijih destinacija.

Plaža Punta rata u Brelima najveća je, a ujedno i najljepša plaža koja skriva jedan biser koji u zadnje vrijeme postaje sve veća meta pri kreiranju najboljeg selfija.

Kamen Brela, znan i kao Šakan kamen je hrid u hrvatskom dijelu Jadranskog mora, uz obalu u mjestu Brelima. Ime Šakan za ovaj kamen bio je u uporabi sve do početka 20. stoljeća.

U svezi je sa sredozemnom medvjedicom, kojoj je bio prirodno stanište. Sredozemnu medvjedicu narod je nazivao raznim nazivima, a u njih spada šakan po kojem je stijena ponijela ime.

Još nije poznato kada, ali pretpostavka je da je ovaj rt nastao kada se komad stijene odlomio od stijena koje su nad Brelima. Visok preko 6 metara već je razvio svoju vegetaciju i podsjeća na maleni otočić usred ničega.

Okružen modrim morem pravi je mamac za zastati i uživati u divotama koje samo priroda može stvoriti.

Već nekoliko godina predstavlja jednu od najposjećenijih mjesta na kojem se svaki posjetitelj mora zaustaviti i “opaliti selfie” za naslovnicu.

Ako ćete ovo ljeto prolaziti pored Makarske nećete požaliti ako se zaustavite i posjetite ovaj dio raja na hrvatskoj obali.