Promo

Kako tretirati kožu s dolaskom hladnijih temperatura?

PR 02. listopada 2018.

Na prijelazu u hladnije godišnje doba, koži je potrebna posebna njega jer je hladnije temperature mogu isušiti, čak i uz redovnu njegu

U dnevnu rutinu njege potrebno je dodati posebne korake njege kako bi koža zadržala zdravi sjaj i mladenački izgled.

Piling

Piling je proces uklanjanja mrtvih stanica s površine kože. Postoje dva tipa pilinga: mehanički koji uključuje uklanjanje mrtvih stanica kože abrazivnim sredstvima te kemijski koji uključuje upotrebu kiselina (AHA i BHA) ili enzima. kako starimo, izmjena stanica na koži se usporava i koža može djelovati sivo i beživotno. Piling pomaže ukloniti mrtve stanice s površine kože te otkriva mlade stanice koje jače reflektiraju svijetlo i daju koži zdravi sjaj.

AHA, poznate i pod nazivom voćne kiseline su oblik kemijskog pilinga kože. koriste se za ublažavanje znakova starenja kao što su fine linije, bore, hiperpigmentacija i nedostatak sjaja, a mogu se koristiti i za eksfolijaciju kože sklone prištićima i aknama.

AHA kiseline koje se najčešće koriste su glikolne kiseline, korištene u sredstvima za njegu i od strane dermatologa. One smanjuju koheziju među mrtvim stanicama kože te ih uklanjaju s površine kože (proces poznat kao deskvamacija ili ljuštenje kože) i potiču prirodnu regeneraciju kože. Tekstura kože je poboljšana, a koža je mekša i zaglađenija.

Serum

U njezi kože se sve više koristi poseban aktivni sastojak koji se prirodno proizvodi u stanicama kože – hijaluronska kiselina.

Jedna od njenih glavnih funkcija je zadržavanje vlage: jedan gram hijaluronske kiseline ima sposobnost vezanja na sebe količinu vode 1000 puta veću od svoje težine. Kako starimo, koža gubi prirodnu sposobnost proizvodnje hijaluronske kiseline.

Nisko molekularna hijaluronska kiselina ispunjava i zaglađuje bore iznutra, tj. u sloju epiderme, dok visoko molekularna hijaluronska kiselina zaglađuje manje bore na površini kože – odmah po nanošenju!

Hijaluronska kiselina može se naći u raznim proizvodima za njegu kože, od maski za lice do krema, a sve se češće koristi i u serumima koji se brzo upijaju i jednostavni su za primjenu. U većini rutina njege, serum je korak nakon čišćenja, a prije hidratacije. Dolazi u obliku tankog filma koji prekriva lice dok njegovi aktivni sastojci ciljano djeluju.

Eucerin Hyaluron-Filler noćni piling i serum

Eucerin Hyaluron-Filler noćni piling i serum inspiriran je dermatološkim tretmanima kao što su kemijski pilinzi i tretmani s hijaluronskom kiselinom i kombinira dvije učinkovite formule u jednoj bočici za višestruke anti-age učinke:

Kremasta emulzija sadrži učinkovit AHA (alfa hidroksi kiseline) kompleks i glicin saponin. AHA, poznat i pod nazivom voćne kiseline, potiče ljuštenje mrtvih stanica kože dok glicin saponin potiče proizvodnju hijaluronske kiseline u dermalnim slojevima kože gdje nastaju duboke bore.

Prozirni gel kombinira visoko i nisko molekularnu hijaluronsku kiselinu. Visoko molekularna hijaluronska kiselina djeluje tako da zaglađuje vanjske slojeve kože dok nisko molekularna hijaluronska kiselina (koja je 40 puta manja) prodire dublje u epidermalne slojeve kože gdje nastaju duboke bore.

Ovaj inovativni preparat kreiran je za korištenje tijekom noći i kad se redovito koristi, klinički i dermatološki dokazano zaglađuje teksturu kože i potiče obnovu stanica dok istovremeno popunjava čak i najdublje bore. Koža izgleda zaglađenije i sjajnije, a pore su smanjene.

Primjena: pritiskom na pumpicu istovremeno izlaze kremasta emulzija i prozirni gel. Potrebno ih je promiješati na dlanu i nanijeti na dobro očišćeno lice.

Preporučljivo je koristiti dnevnu njegu s minimalnom zaštitom SPF30 kao što je Hyaluron-Filler dnevna krema sa SPF30svaki dan nakon korištenja preparata, te dodatnih tjedan dana nakon korištenja.