FOTO by Instagram @mestiza_ny / @eye.catcher.boutique / @b.azzzar

Moda

Kako stilizirati popularni zlatni sako i zašto ga fashionistice toliko vole?

Daria Lovrić 20. prosinca 2023.

IT komad koji će dominirati sve sezone!

Sakoi i blazeri nekada su se nosili samo u formalnim prigodama, međutim nekoliko desetljeća unatrag dio su naše garderobe. Nosimo ih u gotovo svim prilikama, od casual događanja, do svečanih prigoda.

Najčešći odabir je crni ili bijeli sako, a zadnjih par godina sve su popularnije jarke i pastelne boje. Ipak, novi trendovi vratili su metalik nijanse na scenu, a kada želite posebno zasjati najbolji je odabir zlatni primjerak.

Zlatni sakoi ili blejzeri odličan su izbor kada želite izgledati posebno, sjajno i privlačno, primjerice kada morate ići na poluformalni ili čak formalni događaj i savršen su odabir u festive sezoni.

Želite postići damski izgled u novoj sezoni?

Najlakše ga je upariti s outfitom koji ste planirali, no umjesto klasičnog crnog sakoa, odjenite zlatni kao finalan touch garderobe. Isti će vas zaista istaknuti iz gomile.

On je vrlo svestran i s njim ne možete pogriješiti. Odlično će izgledati uz sve boje, pa čak i uz srebrnu ili brončanu, posebice u novogodišnjoj noći.

Zlatni sako kombinirajte s klasičnom bijelom košuljom ili košuljom u neutralnoj boji. To stvara sofisticiran izgled i ističe sjaj zlatnog sakoa.

Zara zlatni sako 1
Zara zlatni sako – 59.95 EUR

Ako želite stvoriti casual, ali chic izgled, kombinirajte zlatni sako s crnim ili tamnim trapericama. To je savršena kombinacija za večernje izlaske ili neformalne događaje.

Zara zlatni sako 2

Za elegantan i ženstven izgled, nosite zlatni sako preko male crne haljine. Ova kombinacija je odlična za večernje događaje ili posebne prilike. Izgled upotpunite cipelama u crnoj, zlatnoj ili crvenoj boji.

Kako biste upotpunili svoj izgled dodajte zlatne modne dodatke. To mogu biti zlatni nakit, remen, torbica ili cipele, ali pazite da ne pretjerate.

Primjerak u metalik zlatnoj pronašli smo u Zara asortimanu po cijeni od 59.95 EUR.

Ako pak želite stvoriti hrabriji izgled, kombinirajte zlatni sako s drugim statement komadima, poput suknje ili hlača s uzorkom ili jaknom drugačije boje.