Odjeća

Kako se ne naživcirati tijekom velikih sniženja?

Viktoria Šafranić 27. lipnja 2018.

Dobro je napraviti maleni plan kako ne biste iz shoppinga otišli nervozni ili isfrustrirani, budući da vladaju abnormalne gužve

Svakako uzmite u obzir koliki je vaš budget i napišite otprilike na što biste ga potrošili. Razmislite i o trgovinama koje planirate posjetiti te vremenu koje ste predvidjeli za shopping. Ako je u nekoj trgovini ogromna gužva, sjetite se što još morate obaviti i vratite se kasnije, možda ljudi odustanu.

Najbolje je ići kupovati rano ujutro (možda da uzmete i godišnji jedan dan?) ili pred sam kraj radnog vremena kad gužve konačno malo stagniraju. Nije loše unaprijed već pronaći nešto putem mobilnih aplikacija vaših omiljenih trgovina pa da kad uđete unutra, točno znate što tražite i ne gubite vrijeme.

Ako ipak niste uspjeli izbjeći gužvu i barem pola sata morate čekati na ulazak u svlačionicu, duboko se nadamo da niste ponijeli samo jedan odjevni komad za isprobati. Ako je tako, onda je dobro imati prijateljicu sa sobom da vam donese drugi. No ako niste te sreće, pokušajte uzeti čim više stvari odjednom tako da ne morate ponovno oblačiti svoju garderobu te opet prolaziti proces čekanja u redu radi jedne sitnice.

https://www.instagram.com/p/BkhXTaahB15/?hl=hr&tagged=sale

Uvijek pripazite na donje rublje koje nosite ispod. Ako planirate kupiti pripijenu bijelu haljinu, naravno da baš nije prikladno ispod imati crno donje rublje jer će vam to odmah pokvariti cjelokupan dojam i bit ćete živčani već u svlačionici. Često puta mislimo da nam nešto baš i ne stoji samo zato jer trenutno na nama ne izgleda onako kako smo zamislili. Popusti.

Nikad nemojte potrošiti znatne količine novaca na običan T-shirt koji sve što ima je natpis ‘ON VACAY’ ili neki drugi detalj, koji će vam izblijediti već nakon prvog pranja. Bolje je kupiti jedan kvalitetan komad koji ćete moći nositi nekoliko sezona.

Neki „IT“ odjevni komad može vam se činiti kao prava stvar u dogledno vrijeme. Nemojte zaboraviti da prodavač točno zna na što će vas usmjeriti i dati vam pravi kompliment, a vama (posebno ako ste Vaga po horoskopu) bit će to sasvim dovoljno za kupovinu. U izlogu sve izgleda savršeno, pod pravim kutom, pod pravim svjetlom…No razmislite je li to ono što biste prvo izvadili iz ormara i nosili tijekom vrućeg ljetnog dana? Probajte navesti tri situacije kada i zašto biste to obukli? Ako ste ih se odmah sjetili, onda možda to i trebate kupiti.

Nadamo se da smo Vam barem malo pomogli kako da vam ljetni shopping prođe što mirnije.