FOTO by Nature's Finest

Ljepota

Kako sam uklonila prištiće uporabom proizvoda Kolagen Skin

admin 20. srpnja 2020.

Zovem se Ema i danas ti želim ispričati svoju priču. Poslušaj me – možda ti moje iskustvo bude od velike pomoći

#mojestvarnoiskustvo

Cijeli se život borim s prištićima. Uvijek sam bila sklona nepravilnostima i koža mi nikada nije bila čista. Suvišno je trošiti riječi na iznose koje sam potrošila na kozmetiku koja navodno uklanja prištiće. Stalni posjeti kozmetičarki i razni preparati za čišćenje samo su naštetili mojoj koži.

Čak ni posjet dermatologinji nije polučio uspjeh jer mi je jedino savjetovala izbacivanje mliječnih proizvoda iz prehrane. Izbacila sam gluten, dodala više mahunarki i vlakna u svoju prehranu te povećala dnevni unos vode. Svom sam ritualu priključila još jedan dodatak prehrani što je imalo ključan utjecaj na rezultate.

Nakon višemjesečnog istraživanja sada mogu podijeliti svoja učinkovita rješenja.

Pravilno se hranim…

Koža je ogledalo našeg zdravlja, kao i pokazatelj toga koju hranu najviše volimo jesti. Svi znamo da zdrava prehrana utječe na izgled naše kože. Stoga, nastoj konzumirati raznovrsnu hranu i vodi bilješke (pojedini dermatolozi to nazivaju vođenjem »dnevnika kože«).

Hranu visokoga glikemijskog indeksa (npr. rafinirana hrana poput bijelog šećera i bijelog kruha, slatka hrana, krumpir, bijela riža) nastoj zamijeniti hranom srednje visokog do niskog GI koja sporije oslobađa šećer (npr. mahunarke – grah i leća – te punozrnate žitarice, određene vrste voća i povrća). Smanji, tj. izbaci unos mlijeka i mliječnih proizvoda.

…i unosim dovoljno tekućine!

Voda je ključna za normalno funkcioniranje tijela, ali i za kosu. Dnevno je potrebno unijeti 1 l na 25 kg tjelesne težine. Kako bih i sama svakodnevno unijela dovoljnu količinu vode, sa sobom uvijek nosim bočicu s vodom. Ključno rješenje za uklanjanje prištića bila je odluka da uključim kolagen u prehranu.

Kolagen je glavna strukturna bjelančevina koja je ključna za izgradnju naših kostiju, zubi, mišića, kože, zglobova i vezivnog tkiva. No, kako sam u poplavi kolagenskih dodataka našla onaj koji mi najviše odgovara?

Iako najvjerojatnije svi želimo lijepu, zdravu i glatku kožu bez nepravilnosti, kao što su prištići, a kasnije i bore, nužno je znati da se unutrašnje zdravlje tijela i pravilan rad procesa koji se odvijaju na staničnoj razini uvijek odražava prema van. Dakle, sve što se zbiva u nama vidljivo je i na našoj koži. Zbog toga je iznimno važno odabrati prave proizvode i voditi brigu o svom tijelu.

Isprobaj i ne očajavaj! Budi odlučna

Sama sam izmijenila i isprobala sigurno sto različitih marki koje nude kolagene različitih podrijetla (riblji, goveđi, svinjski, pileći) s različitim sastojcima koji su istovremeno prisutni u proizvodu.

Rezultat?

Otkrila sam da mi pileći i svinjski ne odgovaraju jer njihova funkcija nije uklonila moje prištiće. Ali su izvrsni za izgradnju hrskavice i održavanje zdravlja sluznice crijeva. Goveđi mi također nije odgovarao zato što je zbog svog sastava korisniji u proizvodima za zglobove, kosti i hrskavicu. Ni veganski kolagen nije mi pomagao jer ne postoji u prirodi te je potpuno neučinkovit.

Najveću sam promjenu uočila nakon uporabe ribljeg kolagena

Riblji kolagen je kolagen tipa 1 i najviše pridonosi zdravom i mladolikom izgledu kože. Svi riblji kolageni na tržištu obogaćeni su raznovrsnim sastojcima koji mogu, ali i ne moraju, pospješiti djelovanje proizvoda. Određeni dodatci kolagenima na tržištu koje sam proučavala beskorisni su i dodani proizvodu isključivo radi lakše prodaje. Nisam uočila njihov učinak te su mi još i dodatno naštetili. Hijaluronska kiselina i koenzim Q-10 nisu pomogli mojoj koži, a izbijanje prištića primijetilo se odmah nakon prve uporabe.

Osim ribljeg kolagena, koji još sastojci zaista pozitivno djeluju na prištiće?

MSM i Vitamin C. Vitamin C i kolagen najbolji su par i zajedno izvrsno funkcioniraju. Tijelo ne može proizvoditi ili pohranjivati kolagen bez odgovarajućih vitamina C koji se dodaju prehrani. Zbog toga je vitamin C nezaobilazan faktor u sintezi kolagena jer je zadužen za spajanje stanica tijekom proizvodnje kolagena.

MSM je jestivi oblik prirodnog sumpora koji se u prirodi nalazi u voću, povrću i žitaricama, a najviše je prisutan u češnjaku i luku. Klinički je dokazano da pomaže kod akni, prištića, ekcema, psorijaze, rozaceje, dermatitisa i peruti.

Sada zasigurno želiš znati naziv tog proizvoda?

Nakon više od pola godine isprobavanja, ustrajnosti i edukacije u vezi sa svojom kožom, mogu sa sigurnošću reći da sam se riješila gotovo svih prištića uporabom proizvoda Kolagen Skin od Nature’s Finest koji sadržava riblji kolagen s patentiranom formulom Naticol.

Kolagen SkinCare 1+1 GRATIS179,00kn

Ostale korisnice također su imale najpozitivnija iskustva s ovim proizvodom. Uvjerila su me i klinička ispitivanja koja su dokazala povećanu elastičnost kože i smanjenu pojavu bora nakon osam tjedana svakodnevne konzumacije 5 g Naticol kolagenskih peptida.

Ten također postaje ujednačeniji, a koža sjajnija nakon osam tjedana svakodnevne konzumacije 2,5 g Naticol kolagenskih peptida. Od svih formula jedino Naticol ima klinički dokazane rezultate.

Kad sam primijetila prve rezultate?

Prve rezultate sigurno sam primijetila već nakon 14 dana. Manje potkožnih prištića i sjajnija koža. Nakon 2 mjeseca kolagena od Nature’s Finest u potpunosti sam se riješila svih ožiljaka od prištića. Sada preventivno pijem kolagen i koža mi je uistinu zahvalna.

Mogu li sanirati kožu bez dodataka prehrani?

Teško! Kao što sam već rekla, moja je koža u početku bila vrlo svojeglava i nezahvalna. Ma što promijenila i dodala, samo bih pogoršala stvari. Kolagen je prijeko potrebna bjelančevina, čiji udio počinje opadati nakon 20. godine života. Sastavni je dio našeg tijela, a najlakše ćemo pospješiti njegovu sintezu ako tijelu pružimo ono što mu treba za optimalno funkcioniranje.

Zašto se proizvodu Kolagen Skin od Nature’s Finest pripisuju revolucionarni rezultati?

Zbog pažljivo odabranih sastojaka i patentirane formule Naticol. Također je iznimno bitno da budeš uporna i vodiš brigu o svom tijelu. Jedino ćeš tako ostvariti željene rezultate.

Hvala, Nature’s Finest. Napokon sam se riješila prištića i koračam svijetom uzdignute glave.

#sjajna IGRA DARIVANJA

U suradnji s Nature’s Finest Hrvatska, 5 sretnica nagradit ćemo Kolagen Skin proizvodom koji povećava elastičnost kože i smanjuje pojavu bora. Detalje igre možete pronaći na našoj Facebook stranici.

Sretne dobitnice Kolagen Skin proizvoda su Nikolina Perićak, Andreja Bačani, Snježana Poštić, Ana Klarić i Valentina Posavec Kovač. Čestitamo i molimo da nam se zajedno s podacima jave u FB inbox.