Kako redizajnirati kupaonicu s malim budžetom?

Viktoria Mikulić 08. studenoga 2019.

Savjeti za koje vjerujemo da će vam pomoći u preuređenju…

Kupaonica se često smatra mjesto u kući koje nije na visokoj listi prioriteta, osobito kada je riječ o renoviranju iste. Spavaća i dnevna soba te kuhinja puno prije dobiju svoj make over, a zapravo nismo ni svjesni da je kupaonica jedna od primarnih prostorija u koju bismo trebali uložiti jer naposljetku tamo provodimo zaista dosta vremena (osobito oni koji čitaju novine).

No ponekad, čak i da to želimo, nismo u mogućnosti izdvojiti veliki budžet (jer štednja za putovanje četo se pokaže bitnijom) i onda odmah odustanemo od ikakvog plana.

Kupaonica itekako može postati cool mjesto, samo je bitno dobro promisliti koji su nam prioriteti.

Pratite ove korake i na dobrom ste putu da vaša kupaonica već idućeg tjedna zasja u novom ruhu:

1. Dobra organizacija je ključ svega. Za početak, stavite na papir koliko uopće možete potrošiti na redizajn kupaone, zatim napravite proračun što je najnužnije promijeniti, a ostatak novaca usmjerite na dekor.

Također, bitno je naglasiti da vam za kompletan proces preuređenja neće trebati više od jednog vikenda, stoga se vrijedi žrtvovati i izdvojiti dragocjeno vrijeme za cozy ugođaj koji svi priželjkujemo.

2. Oslikajte svoju kupaonicu sami, vjerujte da za to ne morate biti pretjerano vješti. Za krečenje zidova kompletnoj kući možda ćete poželjeti unajmiti profesionalnog majstora, no za kupaonicu ste zaista dovoljni sami sebi.

Većinu zidnog prostora zauzimaju ogledala, tuš, pločice, ormarići i kada. Na kraju, imate samo nekoliko četvornih metara za slikanje, stoga trk na Pinterest gdje vas očekuje nekolicina ideja.

3. Ugradite već montiranu tuš kabinu. Obično je puno povoljnija od one koja uključuje postavljanje pločica. Iako je najljepše vidjeti personaliziran mozaik, vjerujte da i montažni tuševi imaju svoju čar. Slično je i sa slavinom, ako je došlo vrijeme za promjenu, kupite neku koju možete sami namontirati.

4. Umjesto da kupujete nove ormariće, pokušajte u stare unijeti malo živosti. Hoćete li promijeniti unutarnje police, kvake ili nešto treće, odabir je na vama.

5. WC je definitivno stvar u koju bismo trebali uložiti. Ako ipak ne raspolažete s velikim budžetom i ne možete si priuštiti potpuno novi wc, dovoljno je samo promijeniti wc školjku u nekom elegantnom dizajnu.

6. I za kraj, svojoj kupaonici dodajte dekor poput malih tepiha sa zanimljivim natpisima, košare za odlaganje rublja s pomponima, pokoju biljku i ono najvažnije, miris svježine koju nam pruža Duck tekućina.

Sigurni smo da ćete unutar široke palete mirisnih izdanja poput Mint, Marine, Sjajne Latice, Floral Fantasy i Lavanda pronaći svog favorita. Za potpunu bezbrižnost, tu su još dva proizvoda iz funkcionalne linije, 100%-tni uništivač kamenca i izbjeljivač wc školjke.

Nama je renoviranje kupaonice postao omiljen DIY projekt, nadamo se da će i vama…

Za detaljnije informacije o Duck proizvodima, posjetite njihove društvene mreže Facebook i Instagram.